NavMenu

U susret isporuci novih vozova Srbijavoz raspisao konkurse za više od 40 radnih mesta - Traže se kondukteri i mašinovođe

Izvor: eKapija Sreda, 24.01.2024. 13:12
Komentari
Podeli
(Foto: Dejan Aleksić)
Elektromotorne kompozicije koje uveliko krstare srpskim prugama uskoro bi trebalo da dobiju pojačanje u vidu nove generacije "flirtova" švajcarskog Štadlera. U susret puštanju u saobraćaj novih putničkih kompozicija Srbijavoz je raspisao konkurse za zapošljavanje novih radnika, a među kojima se traže i mašinovođe i kondukteri.

- Ove godine povećavamo našu flotu za 18 najmodernijih švajcarskih vozova. Zbog toga smo odlučili da raspišemo konkurs za preko 40 novih radnih mesta. Pozivamo posebno mlade, ali i one sa iskustvom da se jave na konkurs - istakao je na instagram nalogu Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza.

Kako se može videti u konkursu koji je objavljen juče, traži se po 20 mašinovođa i kondukera, a oglas je raspisan i za direktora centra interne revizije. Kada je reč o mašinovođama, kako se navodi, kandidati treba da imaju završenu srednju tehničku školu (obrazovni profil tehničar vuče), a oni koji budu odabrani bili bi angažovani ili kao mašinovođe sa iskustvom ili bi počeli kao pripravnici.

Što se tiče radnog mesta konduktera, potrebno je da kandidati imaju treći ili četvrti nivo kvalifikacije (obrazovni profili kondukter u železničkom saobraćaju, vozovođa ili saobraćajno – transportni tehničar).

Za mesto direktora centra za internu reviziju potreban je sedmi stepen stručne spreme (ekonomske nauke, organizacione nauke, pravne nauke, saobraćajno inženjerstvo).

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa.

Više detalja može se naći OVDE.

Kako je ranije najavljeno iz Srbijavoza, ubuduće će regio linije će opsluživati flirtovi koji su već desetak godina u saobraćaju, dok će Štadler kiss i novi flirtovi, biti na intersiti i regio ekspres polascima. Prvi novi flirtovi, koji su unapređeni pre svega kada je reč o komforu putnika, u saobraćaju bi, prema ranijim najavama, trebalo da budu u aprilu ili maju naredne godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

27.05.2024.  |  Vesti

Na prodaju imovina preduzeća IMT Knjaževac

27.05.2024.  |  Vesti

28.06.2023.  |  Agro

Da li se isplati tov pilića?

28.06.2023.  |  Agro

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.