NavMenu

"Nestle Health Science" kupuje udeo u kompaniji "Vital Foods"

Izvor: eKapija Petak, 15.07.2011. 11:51
Komentari
Podeli

"Nestle Health Science", najavio je danas akviziciju manjinskog dela novozelandske kompanije "Vital Foods", specijalizovanoj za razvijanje rešenja za gastrointestinalne probleme na bazi kivija. Uslovi transakcije još ne mogu biti objavljeni.

Kupovina dela Vital Foods, nastavak je akvizicija obavljenih u proteklih 12 meseci - "Vitaflo", "CM&D Pharma" i laboratorija "Prometheus" odnosno novog strateškog smera Nestle-a – prozivodnja prehrambenih proizvoda nastalih sinergijom prehrane i farmacije.

Kompanija "Vital Foods" osnovana je 1991, i ima dva dobro pozicionirana proizvoda na novozelandskom tržištu - "Kiwi Crush" i "Phloe".

Kao posledica ove akvizicije "Nestle Health Science" dobio je mesto u upravi kompanije "Vital Foods", čime se otvara prilika da "Nestle Health Science" stručnjaci pomognu usmeravanje budućeg razvoja proizvoda kao i komercijalnu strategiju kompanije. Inventages, komapnija koja upravlja "Nestle" Venture fondovima, već je niz godina investitor "Vital Foodsa".

"Nestle Health Science" danas je najavio i završetak akvizicije laboratorije "Prometheus", kompanije koja je specijalizovana za dijagnostiku i lekove za hronične bolesti u gastroenterologiji i onkologiji. Dijagnostička platforma laboratorije "Prometheus" omogućuje da nutritivna rešenja "Nestle Health Science" budu ključni deo brige za pacijenta od dijagnostike do tretiranja bolesti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.