NavMenu

Peti Samit energetike u Trebinju pod sloganom "Energetska povezanost Zapadnog Balkana" od 20. do 22. marta

Izvor: eKapija Utorak, 23.01.2024. 16:38
Komentari
Podeli
SET 2023 (Foto: SET Trebinje/3 D Media)SET 2023
Kompanija SET d.o.o. Trebinje i ove godine organizuje Samit energetike "SET Trebinje 2024" pod sloganom "Energetska povezanost Zapadnog Balkana" u periodu od 20. do 22. marta 2024. godine

Samit se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srpske i Ministarstava energetike i rudarstva i Ministarstva privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske u Kulturnom centru u Trebinju. Generalni sponzor Samita energetike je Elnos Group Banja Luka.

- Sve veći udeo obnovljivih izvora u proizvodnji električne energije i ujedno njihov uticaj na elektroenergetski sistem postavljaju sve veće zahteve na ubrzani razvoj samog sistema. Istovremeno, zbog sve veće decentralizovane proizvodnje električne energije u neposrednoj blizini potrošača ili kod samih potrošača, snabdevačima postaje teško zadovoljavati sve promenjiviju ponudu i potražnju. Upravo u vezi sa tim u prvi plan sve više dolaze pojmovi i tehnička rešenja kao što su skladištenje energije, mikromreže, prilagođavanje potražnji i mere energetske efikasnosti - ističu organizatori.

Odgovore na ključna pitanja energetske budućnosti, učesnici Samita, tokom tri dana skupa imaće priliku da čuju od gotovo 50 vodećih lidera u elektroindustrije iz zemalja regiona, koji učestvuju na sedam odvojenih panela. U rad Samita uključeni su svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regionu, vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti energetike.

- Ove godine u programu imamo teme povezanosti i međusobne saradnje elektroprivreda u regionu, upravljanja elektroenergetskim prenosnim sistemima, trgovanja električnom energijom, tržištem gasa, upravljanjem proizvodnim postrojenjima električne energije i upravljanjem solarnim elektranama. O ovim temama ce govoriti najprestižniji regionalni stručnjaci u oblasti energetike dok će putem prezentacija biti obrađeno još nekoliko izuzetno važnih tema a koje se odnose na dalji razvoj i pravednu tranziciju energetskog sektora u regionu - poručuje direktor SET-a Aleksandar Branković.

Samit energetike Trebinje izvrsna je prilika za saradnju javnih elektroenergetskih preduzeća, vladinih tela i pružaoca tehnologija radi razmene informacija i znanja kako bi se razumela budućnost energije i videlo kuda svet ide na polju održivosti.

SET kao događaj nudi priliku za predstavljanje i ulazak na tržište za svaku kompaniju koja želi da radi i posluje u sektoru obnovljive energije i održivosti u regionu. Takođe, u ponudi je i mogućnost prezentacije na kojoj možete prikazati i istaći svoja dostignuća, tehnologije, usluge i rešenja.

Samit će u tri dana biti domaćin za više od 1.000 učesnika iz regiona čime se nastavlja trend velike zainterovanosti stručne javnosti ali i velikog broja kompanija koje dolaze na SET i na taj način ostvaruju kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Mapa: Kulturni centar Trebinje

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.