NavMenu

Povećane subvencije za privatne vrtiće u Novom Sadu - Evo koliko će se sada izdvajati

Izvor: 021.rs Utorak, 23.01.2024. 11:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)Ilustracija
Gradsko veće Novig Sada donelo je i formalnu odluku da se povećaju subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima. Za stariji uzrast će se izdvajati 13.000 dinara po detetu, umesto dosadašnjih 10.000, a subvencija za mlađi uzrast biće 16.000 dinara umesto dosadašnjih 13.000.

Takođe, za poludnevni boravak u trajanju od pet sati sa užinom izdvajaće se 5.200 umesto dosadašnjih 4.000 dinara, a za isti period sa užinom 4.500 u odnosu na dosadašnjih 3.000 dinara. U ovoj odluci se navodi i da će se subvencije obezbediti za najviše 3.800 dece.

Da će doći do povećanja subvencija drugi put za šest meseci najavio je gradonačelnik Milan Đurić prilikom usvajanja budžeta grada pre više od mesec dana.

Ovo je drugo povećanje subvencija za šest meseci pošto je prethodno bilo u avgustu, a roditelji su se žalili da to nije dovoljno. Kako su rekli, smeštaj dece košta između 28.000 i 45.000 dinara, zbog čega smatraju da bi subvencija trebalo da bude oko 26.000 dinara.

Grad je odbio da poveća subvencije u tom iznosu, navodeći da su sredstva potrebna i za druge namene, među kojima je i gradnja novih vrtića.

Podsetimo i da su subvencije za decu uzrasta od šest meseci do tri godine, pre povećanja prošlog leta, iznosile 10.000, a za decu uzrasta od tri do sedam godina 8.000 dinara, tako da su sada dotacije gotovo udvostručene.
Ovo se najbolje vidi po tome što je za isti broj dece u budžetu za 2023. godinu izdvojeno oko 381 milion dinara, a prema podacima iz budžeta Grada, u 2024. godine će ukupno biti izdvojeno 643,2 miliona za ovu namenu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.