NavMenu

Korak bliže završetku gradnje obilaznice oko Zrenjanjina - Uskoro radovi na poslednjoj deonici

Izvor: Dnevnik Utorak, 09.01.2024. 09:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)Ilustracija
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dao je saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje dela obilaznog puta oko Zrenjanina, čiji je nosilac Javno preduzeće Putevi Srbije.

U pitanju je poslednja deonica obilaznice oko grada, dužine blizu četiri kilometra. Ona obuhvata dve kružne raskrsnice, jednu sa državnim putem IB reda broj 18 i drugu sa lokalnim putem Zrenjanin-Lukićevo, kao i nadvožnjak preko železničke pruge i most iznad Aleksandrovačkog kanala.

- Rešenje o davanju saglasnosti doneto je na osnovu predloga odluke koji je sastavni deo izveštaja tehničke komisije. Uvidom u dostavljenu dokumentaciju je konstatovano da projekat neće imati negativnih uticaja na životnu sredinu, ukoliko se ispoštuju propisane mere zaštite - objavio je resorni pokrajinski sekretarijat.

Obraćajući se prošlog meseca odbornicima Skupštine grada Zrenjanina, na sednici na kojoj je usvojen gradski budžet za ovu godinu, gradonačelnik Simo Salapura je istakao da se vrlo brzo očekuje ishodovanje tri građevinske dozvole, i to za poslednji krak obilaznice, kao i za dva mosta, jedan drumski i jedan železnički, preko reke Tamiš. On je dodao da će se po dobijanju tih dozvola stvoriti uslovi za otpočinjanje građevinskih radova.

Za sada nije poznato kada će početi radovi na poslednjoj deonici, čija je vrednost procenjena na 600 miliona dinara. Iz Grada Zrenjanina je ranije saopšteno da je obezbeđeno građevinsko zemljište i sačinjena projektna dokumentacija.

Kada obilaznica oko Zrenjanina, čija izgradnja traje gotovo četiri decenije, konačno bude kompletirana, stvoriće se uslovi da sav teretni saobraćaj bude izmešten sa gradskih ulica.

Izgradnjom poslednje deonice, od ukrštanja s državnim putem Zrenjanin-Srpska Crnja-državna granica s Rumunijom (Temišvarski drum), do ukrštanja s državnim putem Zrenjanin-Beograd, u industrijskoj zoni Jugoistok, stiču se i neophodni uslovi za rasterećenje saobraćaja u neposrednom okruženju kompleksa fabrike guma Linglong, čija ogromna logistika nameće nova, što hitnija saobraćajna rešenja u tom delu grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.