NavMenu

U letnjoj sezoni, JAT će leteti u 28 zemalja, sam ili u saradanji sa drugom kompanijom kreće za New York i Toronto

Izvor: Tanjug Petak, 24.03.2006. 18:56
Komentari
Podeli

JAT Airways je uvrstio u letnji red letenja, koji poccinje 26. marta, i redovne linije za New York i Toronto, ali će definitvna odluka o letovima biti donesena do kraja marta 2006,
najavio je direktor Jat-a Milutin Popović.


Letovi za SAD i Kanadu zavise i od državnih vazduhoplovnih vlasti koje bi trebalo da obezbede preregistraciju SCG iz kategorije dva u kategoriju jedan. Ako se u tome ne uspe, JAT će za Njujork i Toronto leteti sa nekom drugom aviokompanijom, a prvi prekookeanski letovi, umesto 17. maja, biće odloženi za početak juna.


Cena karata za letove u SAD i Kandu zavisiće od sezone letenja i kretaće se od 1.200 do 400 USD. Ako bude ostvaren, dugolinijski saobraćaja biće obavljan avionom tipa "boing 767-200", koga će "Jat airways" iznajmiti na lizing.

Avioni Jat-a saobraćaće po letnjem redu letenja od 26. marta do 28. oktobra, u 28 zemalja Evrope, Severne Amerike, Bliskog istoka, Severne Afrike i zemljama u regionu, sa kojima bi obavljali 177 letova sedmično na 36 linija u redovnom međunarodnom saobraćaju, a 63 puta na tri domaće linije.

U letnjoj saobraćajnoj sezoni "Jat airways" obnoviće linije za Kairo, Bejrut i Sofiju, a znatno pojačati regionalni saobraćaj na linijama prema Skoplju, Sarajevu, Ljubljani i Tirani, kao i prema Diseldorfu, Berlinu, Briselu, Amsterdamu, Stokholmu i Kopenhagenu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.