NavMenu

EPS prodaje poslovno-energetski kompleks na atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu

Izvor: N1 Nedelja, 10.12.2023. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
Vlada Srbije dala je saglasnost Elektroprivredi Srbije da proda poslovno-energetski kompleks u Bloku 20 u Novom Beogradu, tik pored poslovnog prostora beogradskog građevinskog preduzeća Rad koji se prodaje iz stečaja.

Krajem novembra Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo je oglasila prodaju beogradskog građevinskog preduzeća Rad u stečaju, po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara. Na prodaju je, između ostalog, ponuđen i poslovni prostor u Novom Beogradu, u Ulici Milentija Popovića bb, u bloku 20, površine 27.340,97 kvadrata.

Upravo u neposrednom susedstvu nalazi se nedovršeni poslovno energetski kompleks EPS-a, za koji je ranije planirano da postane nova administrativna centrala Elektroprivrede Srbije i Elektrodistribucije Beograd.

Reč je o lokaciji u blizini dva hotela - Hajat i Crowne Plaza.

Portal Beobuild je pisao da se radi o energetsko-poslovnom kompleksu koji će postati nova administrativna centrala EPS-a (Elektroprivrede Srbije) i EDB-a (Elektrodistribucije Beograd), ali i infrastrukturnog objekta sistemske trafo stanice 110/10 kV, 2×40 MVA.

Zgrada se, kako je pisano, gradi kako bi se objedinile tehničke i poslovne funkcije EPS-a, koje se do danas odvijaju na više različitih lokacija uz brojne logističke i finansijske probleme.

- Izgradnju na lokaciji otpočela je EDB samostalno još 1988. godine, ali je dovršena u dve faze samo u delu trafo stanice (koja je jedna od najvećih u Beogradu), a nije nastavljena u tom periodu zbog ulaska u krizne godine, čime je taj ekskluzivni blok Novog Beograda ostao nezavršen. Tokom 2011. ponovo su pokrenuti radovi na završetku podzemnog dela objekta, ali je nakon završetka te faze gradilište opet zapečaćeno - pisao je Beobuild.

Parcela na kojoj se kompleks gradio, kako podseća portal, nalazi se uz Ulicu Vladimira Popovića, a prostorno i funkcionalno ovaj kompleks je podeljen na pet povezanih celina od čega se na toj parceli već nalazi izgrađen objekat trafo stanice.

Vlada Srbije je, na sednici održanoj 7. decembra ove godine, dala prethodnu saglasnost na odluku koju je donela Skupština Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbijena sednici od 8. novembra 2023. godine, o prodaji nepokretnosti – poslovno-energetskog kompleksa u Bloku 20 u Novom Beogradu.

Drugih detalja o prodaji imovine EPS nema.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Vesti

Prodaje se industrijski kompleks u Kruševcu

Ream doo Beograd prodaje industrijski kompleks u Kruševcu, uz koji se nalazi i poljoprivredno zemljište. Površina objekta je preko 1.233 m2. U objavljenom pozivu nalazi se i poslovni prostor u Novom Sadu. Konačna cena biće utvrđena nakon prikupljanja ponuda. Rok za prijavu je 15. mart. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.