NavMenu

"Projektomontaža" i "Jedinstvo" grade sistem za navodnjavanje zemljišta u Grockoj

Izvor: eKapija Petak, 01.07.2011. 11:00
Komentari
Podeli

Uprava grada Beograda angažovala je "Jedinstvo" iz Užica i "Projektomontažu" iz Beograda za izgradnju sistema za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u opštini Grocka.

Kako je ranije najavljivano, sistem za navodnjavanje 600 ha poljoprivednog zemljišta obuhvataće rezervoar, vodozahvat sa crpnom stanicom i cevovod.

Prva faza, u koju će biti uloženo 3,3 mil EUR, obuhvatiće oko 600 ha obradive površine u naseljima Begaljica, Pudarce, Brestovik i Grocka, uz mogućnost proširenja ovog sistema na sve parcele u Beogradu smeštene u rejonu Dunava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.