NavMenu

Eurobank Direktna opremila računarski kabinet Srednje ekonomske škole "9. maj" u Sremskoj Mitrovici

Izvor: eKapija Sreda, 06.12.2023. 16:22
Komentari
Podeli
(Foto: Nikola Grujičić)
Eurobank Direktna pruža kontinuiranu podršku društveno odgovornim inicijativama, a u okviru projekta "Škola kao nacrtana za Vas" realizovala je novu donaciju u Ekonomskoj školi "9. maj" u Sremskoj Mitrovici.

Zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici "Eurobank Direktna Veliko srce" i klijentima, korisnicima ove kartice, banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Za opremanje računarskog kabineta u Ekonomskoj školi "9. maj", Eurobank Direktna je izdvojila više od 800.000 dinara, navedeno je u saopštenju.

Ova donacija Eurobank Direktne ima za cilj unapređenje uslova za učenike srednjih ekonomskih škola, kao i modernizaciju nastavnih metoda i sadržaja. Novoopremljeni kabinet omogućava praćenje nastave stručnih predmeta, pre svega, za finansijsko računovodstvenu i administrativnu obuku učenika, čineći nastavni proces interaktivnijim i zanimljivijim.

- Ponosni smo što smo realizovali novu donaciju u Ekonomskoj školi "9. maj" u Sremskoj Mitrovici čiji đaci postižu brojne uspehe. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice "Eurobank Direktna Veliko srce", obezbedili smo neophodnu opremu u vrednosti većoj od 800.000 dinara za opremanje računarskog kabineta. Na ovaj način želimo da stvorimo bolje uslove za praćenje nastave i usavršavanje znanja i veština, kako bismo im omogućili da razvijaju svoje potencijale i kompentencije - izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

- Hvala Eurobank Direktnoj koja nastavlja podršku ekonomskim školama širom Srbije kroz opremanje kabineta računarskom opremom. Sada će i učenici i nastavnici u Ekonomskoj školi "9. maj" u Sremskoj Mitrovici imati još kvalitetnije uslove za rad i učenje, što će biti dodatna motivacija za njihov napredak - rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

Eurobank Direktna uz podršku Ministarstva prosvete realizuje ovaj projekat od 2018. godine i do sada je opremljeno 15 kabineta u srednjim ekonomskim školama u Beogradu, Šapcu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Loznici, Staroj Pazovi, Smederevu i Arilju, a u te svrhe je izdvojeno do sada oko 12 miliona dinara.

Dodatno, na inicijativu Banke pokrenut je edukativni program "Putujući muzej" u saradnji sa "Domom Jevrema Grujića", Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pa su učenici imali priliku da se upoznaju sa srpskom istorijom, kulturom i umetničkim veštinama kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja. Zahvaljujući saradnji sa izdavačkom kućom Laguna, obezbeđen je popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici.

Ovakav sveobuhvatan pristup projekta "Škola kao nacrtana za Vas" ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje, zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.