NavMenu

Tender za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla - Vrednost gradnje saobraćajnice od Mosta na Adi do Rakovice 2,5 milijardi dinara

Izvor: eKapija Sreda, 06.12.2023. 13:44
Komentari
Podeli
(Foto: kokixx/shutterstock.com)
Javna nabavka za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno na potezu od Mosta na Adi do dela ovog bulevara u Rakovici, koji je već završen, danas će biti raspisana, najavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, prenosi Beoinfo.

Dodao je da će radovi, čija je vrednost oko 2,5 milijardi dinara, krenuti čim se izabere novi izvođač i na taj način značajno će se rasteretiti saobraćajni čep koji se ovde stvara.

On je podsetio da je od momenta kada je postao gradonačelnik, pre više od godinu i po dana, pokušavao na sve moguće načine da se ne raskine stari ugovor, kako bi izvođač krenuo da radi.

- Međutim, nismo nikako uspeli da nađemo zajednički jezik, odnosno on nije želeo da prihvati da pod tim okolnostima izvodi radove, jer su cene građevinskog materijala drastično skočile. Tražio je raskid ugovora i to je bio razlog što se ovih godinu dana nije krenulo sa radovima na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno na spajanju ovog dela silaska sa Mosta na Adi sa onim koji smo završili pre nekoliko meseci - rekao je Šapić.

On je naglasio da će se sledeće godine, uporedo sa ovim radovima, krenuti u proširenje Bulevara vojvode Mišića.

- To suštinski neće ugrožavati saobraćaj, jer će ići starom železničkom prugom. Želimo da proširimo Bulevar vojvode Mišića i da dobijemo tri trake umesto sadašnje dve do raskrsnice sa Teodora Drajzera, kao i da proširimo Drajzerovu. Bulevarom patrijarha Pavla i proširivanjem Bulevara vojvode Mišića i Drajzerove potpuno menjamo saobraćajnu realnost u ovom delu grada, gde se danas stvaraju ogromni čepovi, naročito u popodnevnim satima - kazao je Šapić.

Nova saobraćajnica će biti duga dva kilometra, sa dva kružna toka, precizirao je Šapić, a Bulevar patrijarha Pavla biće magistralna saobraćajnica i prvenstveno će biti namenjena odvijanju tranzitnog saobraćaja. Činiće vezu postojećeg auto-puta, preko Novog Beograda i Mosta na Adi, sa drugim delom Bulevara patrijarha Pavla i potom Patrijarha Dimitrija, odnosno kružnim putem Ibarskom magistralom i Obilaznicom oko Beograda.

- Saobraćajnica će prolaziti kroz koridor koji je nekada korišćen za železničku prugu, tako da se potpuno zaobilazi Topčiderski park. Uz saobraćajnicu projektovana je i biciklistička staza, što znači da će postojati biciklističko-pešačka veza od Novog Beograda, preko Mosta na Adi, do Rakovice - naveo je Šapić.

Šapić je istakao da je danas važan momenat s obzirom na to da se čekalo mesecima i da su se mnogi pitali zašto se ne kreće sa radovima.

- Nažalost, zbog svih okolnosti koje su usporile mnoga gradilišta, skoka cene građevinskog materijala i izvođenja građevinskih radova, sve se odužilo, ali zaista očekujem da čim se nabavka tokom zime završi i na proleće otvori građevinska sezona da se ovde krene sa radovima. Do tada ćemo spremiti Bulevar vojvode Mišića, projekat za radove na Bulevaru vojvode Mišića je spreman, za Drajzerovu takođe, tako da sa završetkom ovog projekta očekujemo da dobijemo potpuno novi deo grada - rekao je Šapić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.