NavMenu

Agencija za energetiku dala saglasnost na pravila za zajedničke aukcije sa susednim zemljama

Izvor: eKapija Subota, 02.12.2023. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Aitoff)Ilustracija
Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je dao saglasnost na pravila kojima se uređuje postupak i način raspodele prenosnih kapaciteta na granici između zona trgovanja operatora prenosnog sistema Republike Srbije EMS AD i operatora prenosnih sistema Severne Makedonije (MEPSO), Rumunije (Transelektrika), Bosne i Hercegovine (NOSBiH), Bugarske (ESO), Hrvatske (HOPS) i Crne Gore (CGES) za 2024. godinu.

- Organizovanjem zajedničkih aukcija, omogućava se efikasnije korišćenje kapaciteta na granicama između zona trgovanja, čime se unapređuju uslovi za razvoj tržišta električne energije u jugoistočnoj Evropi i za njegovu integraciju u evropsko tržište - navodi se u objavi Agencije za energetiku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.