NavMenu

U Požarevačkoj ulici na Vračaru u planu zgrada sa 10 stanova, jednim poslovnim prostorom, auto-liftom i zelenim vrtom (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 01.12.2023. 10:36
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Aula)
U Požarevačkoj ulici broj 17 u Beogradu u planu je gradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+6+Ps.

U prizemlju objekta planiran je poslovni prostor.

Od prvog do povučenog sprata planirano je 10 stambenih jedinica. Na prvom, trećem i četvrtom spratu će biti dva stana, a na drugom, petom, šestom i povučenom po jedan stan.

Garaža je rešena u tri podzemna nivoa, koji su međusobno povezani auto liftom. Ugradnja se predviđa između bočne građevinske linije i planiranog objekta. U potpunosti "leži" na terenu, a daljinskim sistemom za upravljanje se podiže za ulazak vozila. Kada se vozilo spusti na nivo garaže, krov platforme se spušta na nivo terena. Na sva četiri ugla lift platforme ugrađuju se sigurnosne lampe koje signaliziraju da je lift aktiviran i da je u pokretu.

U podzemnoj etaži -3, planirano je 6 PM, od toga 4 klasična i 4 PM na platformi WOHR 340, tehničke prostorije i stepenišni prostor sa liftom. Predviđena su dva parking mesta za bicikle.

Na nivou -2 planirana je garaža sa 5 PM, tehničke prostorije i stepenišni prostor sa liftom. Predviđena su dva parking mesta za bicikle.

Na nivou -1 planirana je garaža sa 4 PM, od čega je PM br.15 za invalide, tehničke prostorije i stepenišni prostor sa liftom. Predviđena su dva parking mesta za bicikle.

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Aula)

Koncept uređenja eksterijera stambeno-poslovnog objekta zasnovan je na formiranju estetski zadovoljavajućeg i lako održivog zelenog prostora. Izbor biljnih vrsta je izvršen u cilju formiranja savremenog eksterijera, u pogledu estetskog doživljaja prostora, a prema zahtevima investitora. Arhitektonska forma objekta diktirala je isto tako sveden eksterijer, pa je prema tome i vršen izbor vrsta, koje bi u međusoboj kombinaciji dale sveden, minimalistički vrt, koji ujedno ispunjava estetske i funkcionalne potrebe. Zatim i prema zahtevnosti odgovarajućih vrsta prema mikroklimatskim uslovima.

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Aula)

Investitor je fizičko lice, a obrađivač urbanističkog projekta i idejnog rešenja PD Aula iz Beograda.

Projekat je na javnom uvidu do 15. decembra.


A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina

Novi Trg Republike preko puta Palate Srbija - U Bloku 26 napreduje gradnja tri stambeno-poslovna objekta, najviši će imati 17 spratova

Preko puta Palate Srbija, u Bloku 26, za dve godine bi trebalo da bude završen prvi od tri nova stambeno-poslovna objekta, prenosi portal Gradnja. Pripremni radovi na prvom, najvišem objektu uz Bulevar Mihajla Pupina počeli su sredinom 2022. godine i do sada su izgrađena prva četiri, od ukupno 17 spratova. Po projektu čiji je razrađivač Energoprojekt Arhitektura i Urbanizam, ovaj objekat će se sastojati od dva dela - stambenog, visine

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.