NavMenu

BIG CEE i RC Europe postigli dogovor o dva projekta u Srbiji

Izvor: PR Petak, 01.12.2023. 12:04
Komentari
Podeli
BIG NestBIG Nest
BIG CEE i RC Europe postigli su dogovor o kupoprodaji dva ritejl parka u Srbiji, Nest Obrenovac i Nest Kraljevo. Process transakcije prošao je bez problema, a posredovala je kompanija CBRE.

Nest Obrenovac pokriva bruto površinu za izdavanje od 11.000m2, a Nest Kraljevo 9.500m2, dok oba imaju popunjenost od 100%.

Ova transakcija je u skladu sa strategijom kompanije BIG CEE, koja podrazumeva dalje investicije u dodatne gradove širom Srbije.

U sledećih nekoliko meseci, kompanija BIG radiće na optimizaciji i prilagođavanju svojih tržnih centara, koji će biti rebrendirani kao BIG narednog proleća i leta.

- Veoma smo zadovoljni ovom transakcijom, koja predstavlja direktnu podršku sprovođenju naše strategije dovođenja BIG iskustva do svakog građanina Srbije. Želeo bih da se zahvalim timu kompanije RC Europe, koji predvodi Martin Grinvald, zbog toga što je proces sklapanja dogovora bio prijatan i bez problema. Kompanija RC Europe uradila je odličan posao na ove dve nekretnine, a mi smo srećni što ih preuzimamo i što ćemo nastaviti da ih poboljšavamo tako da postanu BIG mesta za okupljanje u gradovima u kojima se nalaze – izjavio je Lev Vajs, CEO kompanije BIG CEE.

Grupa RC EUROPE iskoristiće sredstva od transakcije za izgradnju i razvoj projekta logističkog i industrijskog parka RC ZONE Samobor kod Zagreba u Hrvatskoj. RC EUROPE grupe sada ovde grade najveću pojedinačnu zgradu u Hrvatskoj, sa ukupnom površinom za izdavanje od preko 80.000 m2.

- Želim da lično zahvalim celom timu BIG CEE grupe u Srbiji, a posebno Levu Vajsu, zbog krajnje korektnog pristupa tokom cele transakcije - izjavio je Miloslav Hartman, suvlasnik RC EUROPE grupe.

- Za RC EUROPE grupu, ovo je najveća divesticija u Srbiji, a mi smo zadovoljni zbog toga što će upravljanje i razvoj oba centra nastaviti kompanija broj jedan na maloprodajnom tržištu Srbije. Ovo je kraj jednog sjajnog poglavlja za nas, koje je počelo pre tačno šest godina sa otvaranjem prve faze projekta NEST Kraljevo, 1. decembra 2017. godine - dodao je Martin Grinvald, član odbora direktora RC EUROPE grupe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina

Novi Trg Republike preko puta Palate Srbija - U Bloku 26 napreduje gradnja tri stambeno-poslovna objekta, najviši će imati 17 spratova

Preko puta Palate Srbija, u Bloku 26, za dve godine bi trebalo da bude završen prvi od tri nova stambeno-poslovna objekta, prenosi portal Gradnja. Pripremni radovi na prvom, najvišem objektu uz Bulevar Mihajla Pupina počeli su sredinom 2022. godine i do sada su izgrađena prva četiri, od ukupno 17 spratova. Po projektu čiji je razrađivač Energoprojekt Arhitektura i Urbanizam, ovaj objekat će se sastojati od dva dela - stambenog, visine

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.