NavMenu

Tridesetogodišnjica rada Nelt Grupe - Godišnji promet od 1.3 mlrd EUR, u Africi 600 zaposlenih

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2023. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Nelt Grupa)
Nelt Grupa započela je pre tri decenije svoje poslovanje u ne tako velikom prostoru i sa malim brojem zaposlenih. Ova godina, u kojoj se proslavlja tridesetogodišnjica rada, zaokružena je prometom od 1,3 mlrd EUR i dvocifrenim rastom prihoda na svim tržištima. Pažnja kompanije usmerena je i na nova partnerstva, doslednu primenu ESG standarda, dalji razvoj intermodalnog transporta i strateški razvoj distribucije farmaceutskih proizvoda. Ovo je samo deo rezultata i planova Nelt Grupe koji su novinarima predstavljeni u kompleksu ove kompanije u Dobanovcima.

Nelt Grupa, koja je pre tri decenije poslovanje započela u Srbiji, danas posluje u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Zambiji, Mozambiku, Angoli, Albaniji i Hrvatskoj, a rast prihoda u prvih deset meseci na tržištima na nivou cele grupe u odnosu na prošlu godinu bio je 12%. Kao jedan od primera rasta poslovanja navedena je fabrika za proizvodnju dečje hrane Baby Food Factory. U ovom segmentu nova tržišta su porasla za 5%. Kada je reč o Africi, gde je ova kompanija prisutna godinama, na ovom kontinentu Nelt trenutno zapošljava oko 600 radnika, a ostvareni prihod je oko 53 mil EUR, što je, kako je rečeno, rast od 25%.

(Foto: Nelt Grupa)

Kako su istakli predstavnici menadžmenta Nelt Grupe, godinu u kojoj se slavi tri decenije rada, obeležava ubrzani rast prighoda i udela na tržištu, bez obzira na, kako je dodato, izazovno okruženje. Predstavljena su i nova partnerstva u distribuciji i logistici, uz napomenu da se razmišlja i razgovara i o budućim partnerstvima i evenutalnim novim akvizicijama i u narednom periodu.

Miloš Jelić (Foto: Nelt Grupa)Miloš Jelić

- Nelt Grupa obezbeđuje konkurentsku prednost svojim partnerima adekvatno odgovarajući na tržišne i globalne izazove, čime kreiramo prostor za konstantan rast i razvoj. Kroz implementaciju strategije Accelerate 2025 usmereni smo na digitalnu transformaciju u poslovanju, razvoj naših kolega, održiv biznis i odgovoran odnos prema zajednicama u kojima poslujemo - ukazao je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Kako je naglašeno, digitalizacija je strateški prioritet poslovanja kompanije, sa ciljem veće efikasnosti, optimizacije i pojednostavljivanjq procesa. Investicije u obradu i analitiku podataka, automatizaciju operacija, nova softverska rešenja, kako je napomenuto, obeležile su prethodni period i putokaz su daljeg razvoja kompanije.

U fokusu ove kompanije uveliko je i tranzicija ka održivom poslovanju u skladu sa ESG standardima, Nelt Grupa trenutno proizvodi 6.5 MW struje iz održivih izvora u Srbiji i Severnoj Makedoniji, sa planom povećanja za dodatnih 11 MW, koji uključuju i Crnu Goru. Osim toga, u skladu sa održivim poslovanjem, jedan od rezultata je i smanjenja korišćenja papira za 40 tona na godišnjem nivou, kao i sadnja stabala i pošumljavanje.

Darko Lukić (Foto: Dejan Aleksić)Darko Lukić

- U fokusu za 2024. godinu su nam i implementacija regionalne strategije razvoja Nelt Pharmaceuticals divizije, i tu imamo odličnu polaznu tačku kroz ugovor sa kompanijom Kenvue za 6 tržišta. Pored toga, nedavno smo u Kruševcu otvorili drugi intermodalni terminal koji će predstavljati značajan dodatak logističkoj infrastrukturi regiona. Naš postojeći intermodalni terminal u Beogradu već je prepoznat je kao važan logistički hab Zapadnog Balkana - naveo je Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt grupe.

Bojana Mucić (Foto: Dejan Aleksić)Bojana Mucić

Kada je reč o zaposlenima, Bojana Mucić, direktorka ljudskih resursa Nelt Grupe, napomenula je da je u 2023. godini Nelt uložio 5 mil EUR u dodatne zarade i povećao broj zaposlenih za 265 novih koleginica i kolega. Ukazala je i da rad u Neltu odlikuje fleksibilna politika rada i brojni benefiti za zaposlene. Ona je podsetila i na program prakse u kompaniji koji traje već osam godina i čiji rezultat, između ostalog je i to da je 95% praktikanata ostalo da radi u Neltu nakon završene prakse.

Nelt grupa u brojkama

- 164.000 kvadrata skladišnog kapaciteta
- 1,400 vozila
- 5,500 zaposlenih
- 109 klijenata u logistici

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.02.2024.  |  Građevina

Radovi na Linijskom parku za dva meseca - Na proleće nastavak uređenja budućeg zelenog koridora između Beton hale i Pančevačkog mosta

Uređenje Linijskog parka, koji će se u dužini od 4,8 kilometara protezati od Beton hale do Pančevačkog mosta biće nastavljeno za oko dva meseca, potvrdio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić. Pretvaranje trase bivše pruge u moderan zeleni pojas, prema tenderskoj dokumentaciji, koštaće 70,5 mil EUR, a do sada je od sveg planiranog posla završena samo prva od deset celina, na čijem delu je otkrivena Vodena kapija. Preduslov za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.