NavMenu

Gebrüder Weiss ponovo pruža podršku Analognoj misiji Mars

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.11.2023. 10:28
Komentari
Podeli

Oslanjajući se na iskustva stečena 2021. godine, kompanija Gebrüder Weiss se ponovo stara da osetljiva oprema bezbedno i na vreme stigne do lokacije misije (Foto: Gebrüder Weiss / Florian Voggeneder)Oslanjajući se na iskustva stečena 2021. godine, kompanija Gebrüder Weiss se ponovo stara da osetljiva oprema bezbedno i na vreme stigne do lokacije misije

Pružalac usluga logistike i partner Austrijskog svemirskog foruma (OeWF) zadužen je za transport osetljive opreme do lokacije misije u Jermeniji // Direktor OeWF-a Gernot Grömer: "AMADEE-24 je naša najsloženija misija do sada. Partnere za ovu misiju smo birali izuzetno pažljivo."

Lauterah, 22. novembar 2023. Već drugi put, kompanija Gebrüder Weiss pruža podršku Analognoj misiji Mars koju sprovodi Austrijski svemirski forum (OeWF). Kao zvanični partner, međunarodni stručnjak za logistiku stara se o bezbednom transportu osetljive opreme od Inzbruka do lokacije misije u Jermeniji. Prema rečima Gernot Grömer, direktora OeWF-a, predmetne tehnologije "pomeraju granice mogućeg" i rezultat su višegodišnjeg istraživanja. Zato su veoma pažljivo birali sve partnere za AMADEE-24:

- Svi moraju tačno da znaju šta rade i da svoj posao urade na najvišem mogućem nivou - objasnio je naučnik. Na kraju krajeva, pored stručnosti i preciznosti, za prevoz tehnologije budućnosti neophodna je i strast i vizija.

Tim kompanije Gebrüder Weiss svestan je da je ovaj zadatak mnogo više od prevoza od tačke A do tačke B.

- Imamo organizovan redovan transportni sistem u regionu sa sopstvenom lokacijom u Jermeniji. Ruta prolazi kroz države u kojima kompanija GW redovno posluje, ali tako složen projekat zahteva dodatne stručnjake koji neprekidno prate transport - izjavio je Wolfram Senger-Weiss, generalni direktor kompanije Gebrüder Weiss, o ovom obnovljenom partnerstvu: - Kada radimo na ovakvim projektima, mi ne vidimo sebe kao partnera za oblast logistike, već kao subjekta koji je odgovoran za oblikovanje mobilnosti budućnosti.

Wolfram Senger-Weiss, generalni direktor kompanije Gebrüder Weiss (Foto: Gebrüder Weiss)Wolfram Senger-Weiss, generalni direktor kompanije Gebrüder Weiss

Iz ovog razloga, osim usluga transporta, kompanija Gebrüder Weiss takođe obezbeđuje lokaciju za testiranje u opštini Maria Lancendorf nedaleko od Beča. OeWF će krajem januara upravo ovde još jednom proći kroz sve rutinske postupke pre nego što se preseli na stvarnu lokaciju misije u Jermeniji.

- Ovo je "generalna proba" za tim i opremu. Eksperimenti, roveri i svemirska odela biće stavljeni u pogon i isprobani još jedan poslednji put pre početka misije - objasnio je Gernot Grömer: - Dani provedeni u Beču daće značajan doprinos uspehu misije, pa smo stoga izuzetno zahvalni i cenimo podršku naših dragocenih partnera iz kompanije Gebrüder Weiss.

"Generalna proba" će se održati na lokaciji kompanije Gebrüder Weiss u opštini Maria Lancendorf nedaleko od Beča krajem januara 2024. godine (Foto: Gebrüder Weiss)"Generalna proba" će se održati na lokaciji kompanije Gebrüder Weiss u opštini Maria Lancendorf nedaleko od Beča krajem januara 2024. godine

"Generalna proba" predstavlja jedinstvenu priliku da posmatramo astronaute i njihove uzbudljive eksperimente iz prvog reda. Novinari i zaposleni su takođe dobrodošli da istraže svet svemirskih putovanja tokom poslednjeg vikenda u januaru. Nakon toga, osetljiva oprema će biti utovarena i otpremljena. Franco Ravazzolo, rukovodilac projekata i lice zaduženo za vangabaritni transport u kompaniji Gebrüder Weiss, ispratiće robu na put kamionom ka Jermeniji. Kolege iz Jerevana će spremno čekati prispeće ovog dragocenog dela budućnosti. Početak misije planiran je za 7. mart 2024. godine.


Priča o svemiru – Uronite u svet svemirskih putovanja

Misija Mars predstavlja osvajanje novih horizonata, nov početak. Istovremeno, svemirske tehnologije su već uveliko deo naših života, od bankomata i benzinskih stanica, preko vremenske prognoze do ranog otkrivanja kancerogenih oboljenja.

Frank Haas, direktor za strategiju korporativnog brenda i komunikacije u kompaniji Gebrüder Weiss u razgovoru o najvećem putovanju današnje generacije sa Gernotom Grömerom, direktorom Austrijskog svemirskog foruma (Foto: Gebrüder Weiss / What The Film)Frank Haas, direktor za strategiju korporativnog brenda i komunikacije u kompaniji Gebrüder Weiss u razgovoru o najvećem putovanju današnje generacije sa Gernotom Grömerom, direktorom Austrijskog svemirskog foruma

- Prvi čovek koji će kročiti na Mars je već školarac - izjavio je Gernot Grömer u nedavnom intervjuu sa g. Frankom Haasom, direktorom za strategiju korporativnog brenda i komunikacije u kompaniji Gebrüder Weiss. Ako želite da saznate više o tajnama crvene planete i našem putovanju do nje, svakako pogledajte emisiju "Space Talk" na ATLAS Digital (https://gw-atlas.com/en/).


O kompaniji Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss Holding AG, sa sedištem u Lauterahu, Austrija, je globalni pružalac kompletnih logističkih usluga sa oko 8.400 zaposlenih na 180 lokacija u vlasništvu kompanije. Tokom poslednje fiskalne godine (2022.), kompanija je ostvarila godišnji promet od 3 mlrd EUR. Portfolio usluga kompanije obuhvata rešenja za transport i logistiku, digitalne usluge i upravljanje lancem snabdevanja. Kombinacija snaga digitalnih i fizičkih kompetencija omogućava kompaniji Gebrüder Weiss da brzo i fleksibilno odgovori na potrebe klijenata. Porodična organizacija – sa istorijom dugom već pola milenijuma – primenjuje različite ekološke, ekonomske i socijalne inicijative. Danas, kompanija se takođe smatra pionirom u oblasti održivih poslovnih praksi. www.gw-world.com
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.