NavMenu

Ukusi moga kraja dobili deset novih ukusa i pet domaćina

Izvor: PR Petak, 24.11.2023. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Stefan Jovanović)
Mercatorov konkurs "Ukusi o kojima će se pričati" na kojem se prijavilo više od 60 malih proizvođača sa 96 novih proizvoda, uspešno je završen proglašenjem pobednika i predstavljanjem 10 novih ukusa i 5 proizvođača. Na policama IDEA, Roda i Mercator prodavnica od sada će se naći sirevi mlekare Rzavske doline, kačkavalj pirotske Mlekarske škole, Čuruški sir i sir Ambasador Vojvodine koje proizvodi mlekara Farmer, domaći kolači različitih ukusa koje ručno proizvodi Home Made, kao i Đerdapski med koji su sakupile vrednice iz Pčelarskog društva Golubac.

(Foto: Stefan Jovanović)

- Veoma smo zadovoljni rezultatom konkursa, a posebno što će svi ljubitelji domaće hrane i brenda Ukusi moga kraja od sada uživati u deset novih ukusa. Naš najveći ponos je to što će se u asortimanu Ukusa moga kraja naći i dva proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom - izjavila je Ljiljana Zeković, direktorka Sektora za razvoj trgovačke robne marke Mercator-S.

Pod brendom Ukusi moga kraja, kompanija snažno prikazuje svoj strateški pravac koji je velikim delom usmeren i na partnerstva sa domaćim proizvođačima iz svih krajeva Srbije.

Zorica Radišić, Mlekara Farmer iz Čuruga (Foto: Stefan Jovanović)Zorica Radišić, Mlekara Farmer iz Čuruga


- Naši sirevi dolaze iz Čuruga, malog lepog mesta na obali reke Tise. Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli da učestvujemo u kampanji "Ukusi moga kraja" i puno nam znači podrška, kao malim proizvođačima, koju smo dobili od kompanije Mercator - rekla je Zorica Radišić iz Mlekare Farmer iz Čuruga.

Od svih odličnih proizvoda koji su postali deo ponude Ukusi moga kraja, dva su sa zaštićenim geografskim poreklom, od kojih je jedan i Pirotski kačkavalj.

Aca Mančić, profesor Mlekarske škole iz Pirota (Foto: Stefan Jovanović)Aca Mančić, profesor Mlekarske škole iz Pirota


- Naš proizvod, pirotski kačkavalj je sa geografskom zaštitom porekla. To što proizvod ima markicu Ministarstva mnogo govori o kvalitetu, koji je na ovaj način zagarantovan - rekao je Aca Mančić, profesor Mlekarske škole sa domom učenika "Dr Obren Pejić" iz Pirota koji je veoma zadovoljan što su se proizvodi našli na policama velikog trgovinskog lanca kao što je Mercator.

Ukusi moga kraja kao najprodavaniji brend kompanije odlično je mesto za razvoj i sigurnu budućnost malog srpskog proizvođača. Mreža prodavnica po celoj Srbiji omogućava da potrošač dobije za svoj novac najbolje i najkvalitetnije proizvode sa našeg podneblja.

Predrag Perić, Pčelarsko društvo Golubački grad (Foto: Stefan Jovanović)Predrag Perić, Pčelarsko društvo Golubački grad

- Đerdapski med je prvi proizvod sa trgovačkom robnom markom sa zaštićenog geografskog porekla. Naravno da puno znači meni lično kao proizvođaču, a samim tim znači i za naš kraj iz kojeg dolazimo i prezentaciju tog kraja što smo se našli na policama jednog ovako veliko trgovinskog lanca -rekao je Predrag Perić iz Pčelarskog društva Golubački grad.

Cela ideja brenda Ukusi moga kraja nastala je 2015. godine, kada je samo šest proizvođača uzelo učešće sa svoja 24 proizvoda. Osam godina kasnije, brend UMK se proširio na 30 proizvođača sa preko 200 proizvoda u asortimanu, a sa polica IDEA, Roda i Mercator prodavnica je samo u prošloj godini prodato više od 23 miliona proizvoda ovog brenda. Ovaj projekat deo je šire strategije ali i podrške domaćoj privredi koju Mercator-S pruža domaćoj privredi, naročito ako se zna da kompanija 97% prometa stvara u saradnji sa domaćim proizvođačima i dobavljačima.

Sa ovim novim, ali i ostalim tradicionalnim ukusima iz lepeze Ukusa moga kraja možete u svakom trenutku da se upoznate u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama. Novi, pravi domaćini koji donose nove, sveže, preukusne priče iz krajeva širom Srbije upisali su se na UMK mapu, a kompanija Mercator-S će nastaviti da širi svoju ponudu kako bi svima obroke učinila najukusnijim.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.