NavMenu

Crnogorska Nex berza nije uspela da preuzme Montenegroberzu

Izvor: eKapija Sreda, 22.03.2006. 15:58
Komentari
Podeli

Pokušaj crnogorske Neks (NEX) berze da preuzme Montenegroberzu završen je neuspešno, jer niko od akcionara Montenegroberze nije ponudio da proda svoj udeo.

Direktor Nex-a Mladen Bojanić nije želeo da govori o ishodu te transakcije, dok "ne dobije zvaničan izveštaj Centralne depozitarne agencije" (CDA), u koju po pravilu stižu ponude za prodaju akcija u javnom preuzimanju.

Neks berza ponudila je da otkupi 1.268 akcija Montenegroberze po ceni od 130 EUR, a uspeh preuzimanja uslovljen je kupovinom najmanje 444 akcije ili 35,02%. Nominalna vrednost jedne akcije Montenegroberze je 114 EUR. Njeni najveći akcionari su Hipotekarna banka sa 29% akcija, Lovćen osiguranje 22,5%, Pljevaljska banka 16,56%, Nikšićka banka 9,2%, Vlada Crne Gore i njena Agencija za prestrukturiranje privrede oko 5%, Monte adria broker diler 2,36% i drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.