NavMenu

Raspisan tender za Studiju izvodljivosti energetske efikasnosti obnove Palate Srbija u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2023. 08:41
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Mirko Kuzmanovic)
UNDP Srbija raspisao je tender za Studiju izvodljivosti energetske efikasnosti obnove zgrade SIV 1, odnosno Palate Srbija u Beogradu.

Rok za prijavu je 22. decembar.

Pogledajte detalje OVDE.

Podsetimo, pripreme za energetsku sanaciju zgrada centralne vlasti počele su u maju prošle godine. Tada je najavljeno da će za dve najkompleksnije zgrade, "Palata Srbija" i "SIV 3", biti izvršena i istraživanja geotermalnog potencijala koja će dati preciznu sliku mogućnosti primene geotermalne energije za grejanje i hlađenje ovih objekata. Takođe, za ove zgrade biće izrađene i detaljne studije izvodljivosti u skladu sa propisima o upravljanju kapitalnim projektim, saopštio je UNDP.

Tokom februara ove godine utvrđeno je da se na lokaciji Palate Srbija nalazi geotermalni resurs koji može da zadovolji značajan deo energetskih potreba te zgrade. Finansijska isplativost tog potencijala biće utvrđena kroz izradu Studije izvodljivosti, saopšteno je tada.

Očekivani rezultati programa "Energetska efikasnost u zgradama centralne vlasti" vrednog 40 miliona EUR su smanjenje potrošnje primarne energije u saniranim zgradama za oko 30%, smanjenje emisije CO2 za oko 20%, poboljšanje uslova rada, poboljšanje bezbednosti na radu i oko 29% uštede u operativnim troškovima za energiju. Pored toga, program treba da doprinese zaštiti i očuvanju objekata kulturne baštine.

A. K.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija prodaje tornjeve u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Telekom Srbija priprema prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i prateće opreme. Birn je saopštio da je reč o ukupno 1.827 stubova, od kojih se 995 nalazi u Srbiji, 725 u Bosni i Hercegovini i 107 u Crnoj Gori. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, gostujući u Jutarnjem programa RTS-a, izjavio je da prodaja stubova svetski trend, te da se prodaju jedino stubovi, bez telekomunikacione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.