NavMenu

Najelegantniji hotel u Japanu je kućica na drvetu

Izvor: TU magazin Subota, 18.11.2023. 09:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey Peterman/shutterstock.com)Ilustracija
Deca često maštaju o svojoj kućici na drvetu, mestu gde mogu da se igraju sa društvom. Jedan Japanac je svoj nekadašnji san iz detinjstva pretvorio u stvarnost, ali za odrasle. Treeful je jedan pre svega neobičan hotel u Japanu, koji je izgradio Satoru Kikugava. Njegova vizija je bila jednostavnost i praktičnost, u kombinaciji sa nekadašnjim dečačkim aspiracijama. Želeo je kao dete da napravi kućicu na drvetu, što je kasnije i uradio.

Dok je boravio na odmoru u Borneu, video je šumu koja je bila u potpunosti posečena i devastirana, pa ga je to dodatno motivisalo. Razmišljao je o tome kako može da spasi okolinu koja uvek može osigurati prihod za lokalno stanovništvo.

Kikugava je kupio nešto zemlje u šumovitoj Okinavi. Međutim, umesto da odabere mesto i poseče stablo, našao je jedno koje odmah zagrlio, i tako se ponovo javila želja o kućici na drvetu. Tada je i nastao Treeful hotel, jedno od trenutno najfotografisanijih mesta u Japanu.

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, a svaka je izgrađena u skaldu sa prirodom, kako ne bi narušava okolinu i harmoniju. Sve su podignute od tla kako bi životinje neometano prolazile. Sedam godina nakon što je Kikugava počeo graditi kućicu na drvetu, rizort je otvoren 2021. godine.

Svaki toalet je specifičan, otpad se koristi kao kompost, a voda se sterilizira ultraljubičastim svetlom. Podovi i tavanica su izrađeni od usitnjenog drveta tako da sunčeva svetlost i dalje može teći kroz kućicu i davati energiju biljkama koje rastu ispod. Dekor u sobi, poput lampi i polica za knjige, takođe je napravljen od kamenja i granja koje je pronađeno u šumi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija prodaje tornjeve u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Telekom Srbija priprema prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i prateće opreme. Birn je saopštio da je reč o ukupno 1.827 stubova, od kojih se 995 nalazi u Srbiji, 725 u Bosni i Hercegovini i 107 u Crnoj Gori. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, gostujući u Jutarnjem programa RTS-a, izjavio je da prodaja stubova svetski trend, te da se prodaju jedino stubovi, bez telekomunikacione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.