NavMenu

Bebi parking karte - JKP "Parking servis" Beograd poklanja po 30 sati besplatnog parkiranja roditeljima koji su dobili prinovu

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2011. 11:51
Komentari
Podeli

Svim roditeljima u Beogradu koji su počev od 1. juna 2011. godine dobili novog člana porodice JKP "Parking servis" poklanja 30 besplatnih "Bebi parking karata", koje pružaju mogućnost 30 sati besplatnog parkiranja u svim parking zonama u Beogradu. Reč je o akciji nastaloj iz želje JKP "Parking servis" da pomogne porodicama sa bebama i olakša im parkiranje prilikom redovnih poseta pedijatru i prilikom obavljanja drugih obaveza.

Jedna "Bebi parking karta" važi 60 minuta i omogućava roditeljima da se parkiraju u bilo kojoj parking zoni. Parkiranje je vremenski ograničeno na jedan, dva ili tri sata u zavisnosti da li je u pitanju crvena, žuta ili zelena zona. Potrebno je na karti obeležiti godinu, mesec, sat i minut kada je započeto parkiranje. U zavisnosti od dužine parkiranja, na vidljivom mestu unutrašnje strane vetrobranskog stakla potrebno je postaviti jednu, dve ili tri ispunjene bebi karte (za jedan, dva ili tri sata parkiranja), poštujući propisano vremensko ograničenje zone u kojoj je vozilo parkirano. Besplatne "Bebi parking karte" važe godinu dana od datuma preuzimanja.

"Bebi parking karte" mogu se preuzeti u Ulici Starine Novaka 22, radnim danima od 7 do 21 i subotom od 7 do 14 časova. Potrebno je dati na uvid ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i Izvod iz matične knjige rođenih za bebu.

"Bebi parking karte" obeležene su serijskim brojem za registarsku oznaku vozila i evidentirane su u sistemu kontrole parkiranja, tako da je bilo kakva zloupotreba ovih karata nemoguća.

Osim "Bebi parking karata", JKP "Parking servis" obezbedio je samolepljive nalepnice "Beba na parkingu". Ova nalepnica upozorava druge učesnike u saobraćaju da ostave prohodan izlaz i ne zagrade vozilo u kojem se vozi beba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.