NavMenu

Formiranje Balkanske mreže za organsku proizvodnju 7. jula - Iskustva EU TACSO kancelarije iz Brisela

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2011. 11:16
Komentari
Podeli

EU TACSO kancelarija je u 22. juna u hotelu "Park" u Novom Sadu predstavila najbolja iskustva učesnika programa Evropske komisije – People to People (P2P). Od oko 280 predstavnika organizacija civilnog društva koji su konkurisali, u Brisel je putovalo 48 predstavnika. Delegacije su imale priliku da se sastanu i lobiraju kod zvaničnika Evropske komisije koji su zaduženi za Srbiju, da prisustvuju predavanjima i da se povežu sa srodnim organizacijama iz Evrope i regiona.

Svoja iskustva iz Brisela i programe - Zagovaranje za bolju politiku upravljanja otpadom, Podrška OCD u borbi protiv raka, Zaštita prava žena, i Uloga civilnog društva u razvoju organske poljoprivrede, su predstavili Marina Ilić iz Škole za opstanak, Ernest Kovač iz Volonterskog centra Vojvodine, Mina Mihajlović iz Oaze sigurnosti, Jelena Cakić iz organizacije Žene za mir, i Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine. Osim znanja koje su stekli, ostvarili su i održali kontakte sa organizacijama iz Evrope, a naročito regiona, sa kojima nastavljaju zajednički rad i saradnju. Izuzetan primer predstavlja saradnja ostvarena na inicijativu Olivere Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine, između organizacija u regionu koje podržavaju razvoj organske hrane, za udruživanje na regionalnom nivou.

Formiranje Balkanske mreže za organsku proizvodnju

Na radnom sastanku koji će biti održan 7. jula u Novom Travniku, biće formirana Balkanska mreža za organsku proizvodnju, definisana strategija i zajednički projekat Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova i Metohije za razvoj organske proizvodnje u regionu Zapadnog Balkana. Cilj programa "Ljudi ljudima - pomoć razvoju civilnog društva, demokratskih procesa, i podsticaj građanima da se uključe i podstaknu proces pristupanja u EU" - dobio je i svoj epilog kroz aktivno učešće građana na konkretnim projektima kao što je ovaj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.