NavMenu

Ovako može da izgleda stan inspirisan skandinavskim modernizmom (FOTO)

Izvor: SuperProstor Sreda, 15.11.2023. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Relja Ivanić)
Osnovno polazište pri projektovanju Apartman IB50 za mycode tim bilo je formiranje višefunkcionalnih svetlih prostora sa upečatljivim arhitektonskim akcentima. Stan je podeljen na dnevnu i noćnu zonu, što je omogućilo kreiranje zajedničkog prostora otvorenog plana i personalizovanih spavaćih soba. Inspiracija za dizajn je bio skandinavski modernizam, u kombinaciji sa prostornim vrednostima i motivima tipičnog beogradskog stana.

Celine u okviru otvorenog plana dnevne zone vizuelno su definisane pomoću ugradnih elemenata za odlaganje. Višefunkcionalnost i dinamičnost prostora, naročito u zoni francuskih balkona, postignuti su smenom otvorenih polica, polutransparentnih delova i prepuštenih komada od hrasta.

Na suprotnom zidu nalazi se prostrana kuhinja, u kojoj je prostorni akcenat ostvaren kombinovanjem hrastovog furnira, kamenih obloga i detalja u vidu ogledala i crnih metalnih okvira, koji funkcionišu kao transparentne pregrade celina u dnevnoj zoni.

Naročita pažnja posvećena je noćnoj zoni stana. U njoj se ponavljaju motivi iz dnevne zone, kao što su ogledalo i prostori za odlaganje, koji u ovom ambijentu imaju bele završne obloge. Uvođenjem platforme za krevet u dečijoj sobi omogućeno je usmeravanje kretanja ka drugom delu sobe, kao i sedenje, prilagodivši tako prostor različitim aktivnostima.

Autor fotografija je Relja Ivanić.


Fotogalerija
Apartman IB50
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.