Izvor: Danas | Utorak, 21.03.2006.| 22:15

Za zakup nudističkog letovališta Ade Bojane 2,5 miliona evra godišnje

Tender za tridesetogodišnji zakup nudističkog letovališta na crnogorskom primorju - Ada Bojana biće raspisan za najviše tri nedelje, a godišnja zakupnina neće biti manja od 2,5 miliona evra, pišu podgoričke Vijesti, pozivajući se na izvor u Vladi Crne Gore.


Na tenderu za Adu, vlada će od ponuđača tražiti da u roku od tri godine u modernizaciju i rekonstrukciju kompleksa uloži najmanje 75 miliona evra, odnosno do 100 miliona u narednih pet godina. Predviđeno je da letovalište bude izdato na tri decenije, sa mogućnošću produženja ugovora, a predložena suma za zakupninu biće značajan kriterijum za ocenu ponude. Novac od zakupa biće uplaćivan u budžet Crne Gore i opštine Ulcinj, dok Ulcinjska rivijera, kao dosadašnji vlasnik Ade Bojane, neće imati nikakav udeo u tome.

Tenderska dokumentacija je kompletirana i uskoro će biti upućen poziv za učešće na tenderu investitorima koji su najpoznatiji u svetu po dizajnu, izgradnji i vođenju hotelskih kapaciteta - Four seasons, Ritz Carlton, Mandarin Oriental, Park Hajat, Hilton, Meriot...

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.