NavMenu

Gradi se Regionalni inovacioni startap centar Leskovac - U planu formiranje društva koje će biti upravljač

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.10.2023. 14:09
Komentari
Podeli
(Foto: Tenderska dokumentacija/ Grad Leskovac)
U toku su radovi na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra Leskovac, investicije vrednosti 85 miliona dinara, koju zajednički finansiraju Grad Leskovac i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija opremiti objekat.

Pomenute radove obišao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima, a prisutnima se obratio Zoran Branković, član Gradskog veća, i rekao:

- Paralelno sa izvođenjem radova formiran je projektni tim zadužen za osnivanje startap centra koji prati realizaciju celog projekta čiji je koordinator Toma Dašić, profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija. Ideja je formiranje društva sa ograničenom odgovornošću koje će upravljati centrom, gde će Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom, biti osnivač sa najvećim udelom, a ostali osnivači biće Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Tehnološki fakultet u Leskovcu i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Kako je navedeno na sajtu Grada, dodao je da će startap centar "pružiti podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima da realizuju poslovne ideje i kreiraju inovativne proizvode, počevši od sektora IT tehnologija, a kasnije i u svim delatnostima koje stvaraju inovativna rešenja i proizvode":

- Centar će biti oslonac svim mikro, malim i srednjim preduzećima za razvijanje svog biznisa zasnovanog na inovacijama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.