NavMenu

Ovako će izgledati najlepša stomatološka klinika na Balkanu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.10.2023. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Miroslava Amidžić Ivan, Nikola Ivan)
Projektovanje i dizajniranje stomatološke klinike Dr Tanasijević bio je zadatak novosadskog tima Deep House Group - mr Miroslave Amidžić Ivan d.i.a. i mr Nikole Ivana d.i.a., koji je dobio zahtev da to bude najlepša klinika na Balkanu. Kako kažu, znali su da to za njih neće predstavljati veliki problem, ali da je bilo važno ispoštovati i sve standarde, a kliniku funkcionalno rešiti.

- Položaj objekta je veoma specifičan, jer se nalazi na glavnoj magistrali ulaska u Mladenovac, koji nije "najsrećnije" urbanistički rešen. Naša ideja je bila, da projektom koji je izazovan, upečatljiv i pomalo pretenciozan za položaj gde će biti izgrađen, ostavi trag u arhitekturi ovog vremena - kažu u Deep House Group-u.

Dodaju da je deja bila da objekat izgleda velelepno, elegantno i sa karakterom, te da je to je jedino mogao da bude moderan objekat u Bauhaus stilu. Materijali koji će se koristiti u ekstrerijeru i enterijeru, svedene ravne čiste linije, veliki stakleni portali.

Vip ordinacija (Foto: Miroslava Amidžić Ivan, Nikola Ivan)Vip ordinacija

- Druga ideja nam je bila da probamo da dodamo još malo glamura ovakvom zdanju. To smo postigli tako što smo ispred samog ulaza u kliniku isprojektovali veliko vodeno ogledalo u vidu plitkog kontemplativnog zen bazena koji ima duplu funkciju da preslikava ceo objekat i da umiri svakog korisnika klinike - objašnjavaju.

Objekat površine 1.280 m2 ima dve etaže i podzemnu garažu. Vertikalna komunikacija je organizovana oko jezgra lifta koji povezuje sve etaže od podzemne garaže do zelenog krova.

Na prvoj etaži nalazi se veliki prijemni pult, sa čekaonicom i sanitarnim čvorovima. Na toj etaži je smešten prostor za osoblje u vidu kuhinje i trpezarije za druženje i odmor, kao i kupatila za njihove potrebe.

Kada se završi tretman "hollywood smile" odlazi se u prostoriju za profesionalno fotografisanje koje se takođe nalazi u sklopu prve etaže.

Foto soba (Foto: Miroslava Amidžić Ivan, Nikola Ivan)Foto soba

Pored centralnog ulaza u kliniku projektovan je i ulaz sa zadnje strane objekta kako bi korisnici koji su smešteni u apartmanima i koji su se parkirali sa te strane imali lakšu komunikaciju sa klinikom.

Na drugoj etaži su smeštene ordinacije, Vip ordinacija, sala za konferencije, apartman sa sobom za odmor vlasnka klinike kao i druge tehničke prostorije koje služe u svrhu stomatologije.

Podzemna garaža raspolaže sa 10 parking mesta, tehničkim prostorijama i prostorom u kojem je smeštena magnetna rezonanca sa ordinacijom i sanitarnim čvorom.

Deo krova je tzv. zeleni krov, koji je isprojektovan da bude oaza za opuštanje i odmor zaposlenih u klinici. Na drugom delu krova nalazi se deo prekriven bio-climatic pergolom namenjen druženju, tim bilding aktivnostima i organizaciji događaja.

U sastavu klinike nalazi se i objekat sa apartmanima, površine 320 m2, koji su namenjeni korisnicima čiji tretmani zahtevaju višednevni boravak u klinici. Objekat je u stilu klinike i samo upotpunjuje sliku ranih i svedenih linija Bauhausa.

Ispred tog objekta nalazi se zelena zen zona sa svedenom fontanom u vidu kamenog bloka sa kojeg se preliva voda.

Isprojektovan je i veliki parking ispred i iza klinike, kao i ispred apartmana, sa nekoliko punjača za električna vozila.

Parking (Foto: Miroslava Amidžić Ivan, Nikola Ivan)Parking

Kada je reč o enterijeru, koristili su materijale koji naglašavaju pročišćen i sveden dizajn klinike.

- Imali smo ideju da fasciniramo i pokušamo da iznenadimo elementima koje smo koristili u enterijeru svakoga ko uđe u kliniku, kako bi im boravak u klinici bio što prijatniji. Tu su staklen ilusteri u obliku epruveta, linijski kamin, slavine koje se montiraju iz plafona, staklene pregrade, LED paneli i još mnogo toga - ističu u Deep House Group.

Objekat je u fazi grubih građevinskih radova, a izvođač je BMC connect iz Novog Sada.

A. K.


Fotogalerija
Stomatološka klinika dr Tanasijević
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.