NavMenu

Novi Sad dobija novu fabriku autobusa - Feniksbus gradi pogon na Klisi

Izvor: eKapija Sreda, 25.10.2023. 14:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: usertrmk/Freepik)Ilustracija
Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada donela je rešenje da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta za izgradnju fabrike za proizvodnju autobusa.

Investitor projekta je kompanija Feniksbus doo Novi Sad, proizvođač mini i midi autobusa.

Buduća fabrika imaće proizvodnu halu sa administrativnim delom i magacin zapaljivih materija, a nalaziće se u Jegričkoj ulici, na Klisi, na katastarskoj parceli broj 81/1 K.O. Novi Sad IV, Grad Novi Sad.

Tehnički postupak izrade autobusa i nadogradnji u fabrici, kako je navedeno u zahtevu za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, obuhvataće pripremu delova, izradu kostura nadogradnje, pripremu šasije, sastavljanje kostura sa šasijom, međufaznu površinsku zaštitu kostura i lepljenje spoljnih obloga.

Takođe će uključivati i izradu delova od stakloplastike, pripremu i završno farbanje delova i autobusa, montažu unutrašnjih elemenata autobusa, montažu vrata, spoljnih i unutrašnjih prtljažnika, poklopaca i rukohvata, montažu sedišta, završne radove, čišćenje, otklanjanje mrlja i završnu proveru i inspekciju pre isporuke uz otklanjanje manjih nedostataka.


Projekat je pre godinu dana dobio i lokacijske uslove od Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada.

Feniksbus Novi Sad osnovan je 2010. godine, kao firma u vlasništvu slovenačkih kompanija Feniksbus i Gradient.

Asortiman proizvoda, kako je navedeno na sajtu firme, predstavlja mini i midibuse napravljene na šasiji IVECO 70C ili kombi vozila za različite oblasti primene: gradsku, prigradsku, školsku, međugradsku ili turističku verziju sa pogonom na dizel i CNG motore.

Feniksbus trenutno proizvodi autobuse u halama nekadašnje hemijske industrije, HINS u Novom Sadu.

B. P.

Mapa: Jegrička ulica, katastarska parcela broj 81/1 K.O. Novi Sad IV

Feniksbus fabrika autobusa Novi Sad
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.05.2024.  |  Građevina

Vikend kuća RI na Zlatiboru - Kada se lakomontažni drveni objekat oslanja na stenu (FOTO)

Projekat kuće za povremeni boravak RI na Zlatiboru, za koji je bio zadužen studio a2arhitektura, nastao je kao rezultat inicijalnog zahteva klijenta da se na parceli pozicionira lakomontažni drveni objekat, koji je prethodno fabrikovan i spreman za isporuku i montažu, nakon postavljanja armirano-betonske osnove. Uzimajući u obzir prvenstveno geografske odlike terena i prostorna ograničenja parcele, pozicioniranje kuće trebalo je biti po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.