NavMenu

Pirotski građevinari kompanije "Tigar Incon" sve konkurentniji

Izvor: eKapija Sreda, 15.06.2011. 15:01
Komentari
Podeli

Od početka građevinske sezone "Tigar Incon", preduzeće za inženjering, građevinarstvo i konsalting, koje posluje u okviru pirotske kompanije "Tigar", angažovano je na brojnim projektima u Pirotu i širom Srbije. Paralelno sa poslovima na izgradji važnih infrastrukturnih objekata u gradu, "Tigar Incon" je specijalizovan i za postavljanje poliuretanskog poda, koji je u skladu sa zahtevima HACPP sistema, a u toku su i pripreme za sertifikaciju integrisanih menadžment sistema, čime će se "Tigar Incon" pridružiti sertifikovanim preduzećima unutar kompanije "Tigar".

Prema rečima Sonje Kostić, direktorke preduzeća "Tigar Incon", s obzirom na to da je u junu stupio na snagu Zakon o bezbednosti hrane, kojim HACCP sistem postaje obavezan za sve kompanije u oblasti hrane, interesovanje za postavljanje poliuretanskog poda, koji je u potpunosti u skladu sa zahtevima ovog sistema, postaje sve veće.

- Upravo smo završili postavljanje poda u hladnjači "Jugprom" u Leskovcu, na površini od 1.700 m2. Poliuretanski pod komapnije "Tigar" je dvokomponentni premaz na bazi poliuretanskih smola, koji ne sadrži rastvarače, a poseduje dobru udarnu čvrstoću, postojanost i visok sjaj. Odlikuje se dobrim mehaničkim svojstvima, a otporan je i na hemikalije, rastvarače i vodu. Već smo postavili na hiljade metara kvadratnih ovog poda, koji je zbog lakog održavanja higijene izuzetno tražen za postavljanje u velikim marketima, prodavnicama hleba, mesa i mleka - kaže Sanja Kostić i dodaje da je "Tigar Incon" jedno od retkih preduzeća u Srbiji koja poseduju opremu novije generacije za postavljanje poliuretanskog poda. Sistemom specijalizovanih mašina na najkvalitetniji način obrađuju se neravni, degradirani i kontaminirani podovi, bez prašine i buke.

Tim arhitekata, projektanata i inženjera iz "Tigar Incona" je i autor projekta zatvorenog bazena koji se gradi u Pirotu, na površini od 6.000 m2, koji je projektovan tako da ispunjava niz veoma složenih funkcionalnih zahteva, i da zadovolji i evropske standarde termičke izolacije i ekološke zahteve za pripremu vode. Kao izvođač radova, ovo preduzeće gradi i kotlarnicu u naselju Senjak u Pirotu, na površini od 800 m2, koja će imati instaliranu snagu od 50 megavata i moći će da pored mazuta koristi i gas. Građevinsko preduzeće kompanije "Tigar" je ovih dana završilo i izgradnju trafostanice na površini od 160 m2 u Pirotu.

Istovremeno, posebna pažnja posvećuje se uvođenju i sertifikaciji integrisanih menadžment sistema kvaliteta, prema zahtevima standarada ISO 9001, sistema upravljanja zaštitom životne sredine prema ISO 14001 i sistema upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, prema zahtevima standarada OHSAS 18001, čime ovo preduzeće nastoji da utiče na zadovoljstvo korisnika usluga i da unapredi sopstvenu konkurentnost, što i jeste jedan od ciljeva uvođenja integrisanih menadžment sistema, ističu u kompaniji "Tigar Incon".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.