NavMenu

Renomirana indijska klinika zainteresovana za Bolnicu Meljine i Institut Igalo

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.10.2023. 16:08
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Gekatarina)
Renomirani indijski zdravstveni institut Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital zainteresova je za investiranje u Bolnicu Meljine i Institut dr Simo Milošević u Igalu.

Kako je saopšteno, ministar finansija Aleksandar Damjanović primio je predstavnike ovog zdravstvenog instituta na čelu sa Rahulom Bajpaiom, glavnim izvršnim direktorom, te članovima menadžmenta te ustanove Ramakantom Krishnaji Deshpandeom, Hridayom Rajiv Thakkerom, kao i njihovim zastupnikom za region Zapadnog Balkana, Savom Jasnićem.

- Razgovarajući o mogućnostima saradnje i razvoja projekata u oblasti zdravstva, menadžment priznatog instituta, izrazio je zainteresovanost za investiranje u zdravstveni sistem Crne Gore, prvenstveno kroz saradnju sa Bolnicom Meljine i Institutom dr Simo Milošević, kako putem angažovanja njhovog stručnog medicinskog kadra, tako i mogućim učešćem u upravljanju i vlasničkoj strukturi tih ustanova - navodi se u saopštenju.

Damjanović je kazao je da ga izuzetno raduje zainteresovanost međunarodnog kredibilnog zdravstvenog subjekta, za ulaganje u crnogosrki zdravstveni sistem, naročito, za dvije veoma važne ustanove, za koje Vlada nastoji da nađe najodrživiji i najprofitabilniji model poslovanja, a koje imaju značaj ne samo za Crnu Goru, već kojima povjerenje ukazuju i zemlje razvijenog evropskog tržišta.

On je istakao da i pored finansijski i tehnički otežanih okolnosti u kojima se nalaze ove ustanove, one i dalje baštine stručan kadar, koji bi uz odgovorno upravljanje, eskpertsku pomoć svjetskog ranga i strateško investiranje, mogao biti temelj razvoja budućnosti zdravstva i zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

- Tokom konstruktivnog razgovora, zajednički je konstatovano da bi buduća saradnja bila na obostranu dobrobit, rezultirajući efikasnijom uslugom zdravstvenog sistema Crne Gore, većom operativnošću i kliničkom izvrsnošću svjetskog nivoa. To bi, kako je zaključeno, omogućilo pacijentima u Crnoj Gori, ne samo da dobiju adekvatnu i pristupačnu zdrvastvenu zaštitu, već bi apsultno umanjilo potrebu traženja ljekarske pomoći naših građana u inostranstvu - stoji u saopštenju.

Predstavnici indijske klinike kazali su da su veoma zainteresovani za ekspanziju na tržište Zpadanog Balkana, kao i da ga studiozno obilazi tim njhovih ljekara, uz ocjenu da je utvrđeno odsustvo specijalizovanih klinika, naročito onkoloških, zdravstvenih eksperata i određenih medikamenata.

Indisjki ljekari sa kojima je razgovarao ministar Damjanović saopštili su da su prije Crne Gore obišli Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, naglašavajući da upravo Crnu Goru vide kao strateškog partnera za cijeli region.

- Stoga je dogovoreno da se organizuje obilazak pomenutih crnogorskih zdravstvenih ustanova za koje su izrazili veliku zainteresovanost i sastanak koji bi uključivao Ministartsvo zdavlja, kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma - navedeno je.

Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital jedan od najprestižnijih zdravstvenih instituta u Indiji, poznat po medicinskoj ekspertizi, naročito u oblasti onkologije i najsavremenije opremljenim objektima, pruža zdravstvenu zaštitu, u skladu sa najvišim internacionalnim standardima i inovacijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.