NavMenu

Symantec (ITIPO i Net++ technology) - koliko novosti u oblasti zaštite podataka operativnih sistema i komunikacije !

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.03.2006. 09:25
Komentari
Podeli

U četvrtak, 16. marta 2006.g. u organizaciji Symantec distributera za tržište SCG, preduzeća ITIPO, u prigodnom prostoru Sport Cafea, održan je radni doručak za novinare. G-din. Nenad Mijatović je upoznao novinare sa kompanijom Symantec, vodećim proizvođačem softvera i hardvera za zaštitu i raspoloživost IT sistema, sa pravcem budućeg razvoja i glavnim novostima.

Nakon uvodne prezentacije, g-din. Vladimir Vučinić, iz preduzeća Net++ technology, vodećeg Symantec Gold Partnera za tržište SCG, održao je prezentaciju i živu demonstraciju dva proizvoda za zaštitu podataka (backup) i Windows sistema. Predstavljen je BackupExec 10d i LiveState Recovery 6.0. Novinari su pored upoznavanja sa karakteristikama oba ova proizvoda, koji zajedno čine celinu kojom se povećava raspoloživost sistema i podataka, imali prilike da se tokom demonstracije vide proizvode

na delu Backup Exec 10d je rešenje za backup podataka dizajniran za disk, koji omogućava pouzdaniju, bržu, efikasniju i istinski kontinualnu zaštitu podataka. BackupExec 10d je revolucionarno rešenje za backup podataka, jer u potpunosti eliminiše prozor (vreme) za backup i uvodi po prvi put u industriji, oporavak fajlova putem weba. U kombinaciji sa postojećom širokom paletom agenata i opcija za zaštitu podataka na Windows, Linux i UNIX serverima, kao i na radnim stanicama i laptop računarima, BackupExec 10d donosi jedino i jedinstveno rešenje za sveobuhvatni backup, kako na disk, tako i na trake. Jedan proizvođač - jedno rešenje - kompletna zaštita. Nastavite da dodajete vaše podatke.

Symantec LiveState Recovery 6.0 predstavlja kombinaciju brzih i pouzdanih bare-metal oporavljanja Windows sistema uz korišćenje diskova i revolucionarnih tehnologija hardverski nezavisnog oporavka sistema i lights-out rada. Rezultat je neuporediva sloboda oporavka sistema bilo kada, sa bilo koje lokacije, praktično na bilo koji uređaj. Administratori sada mogu dramatično smanjiti vreme tokom kojeg kritični sistemi ne rade, korišćenjem brzog oporavka celog sistema na različite hardverske platforme, uključujući tu čak i virtuelno okruženje. Sada je moguće čak i sa udaljene lokacije oporaviti servere bez prisustva IT administratora (uključujući tu i blade servere), korišćenjem Windows desktop računara, laptopa ili Pocket PC-ja. Uz LiveState Recovery Manager moguće je centralizovano upravljanje koje dozvoljava IT administratorima da nadgledaju i kreiraju izveštaje o statusu tačaka oporavka hiljada udaljenih sistema uz mogućnost automatskog otkrivanja nezaštićenih sistema. LiveState Recovery postoji i u desktop/laptop verziji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.