Izvor: eKapija | Sreda, 15.06.2011.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pijaca i tržni centar u Apatinu biće završeni do 2012. godine

Radovi na tržnom centru u Apatinu, koji je trebalo da bude završen do jula 2011. godine, započeti su tek pre desetak dana, a izvođači i čelnici opštine najavljuju završetak tržnog centra do Nove godine.

- Pijacu ćemo završiti do Nove godine. Ne želim da dajem izjave o razlozima kašnjenja radova. Radnici su na terenu, počeli su gradnju prve lamele, udareni su temelji - rekao je privatni investitor Ranko Kovačević.

Po Ugovoru o javno-privatnom partnerstvu, koji je SO Apatin napravila sa njegovom firmom GP "Kovačević", grad je uložio zemljište, a investitor ostalo.

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić takođe izjavljuje da će pijaca, uprkos nepredviđenim teškoćama i kašnjenju od godinu dana, biti sagrađena do Nove godine.

- Kad se objekat izgradi, opština će biti vlasnik 12% investicije i ostvariće dugogodišnju rentu, što je od značaja ovog partnerstva, a u novom objektu radiće oko 100 ljudi - rekao je Smiljanić na otvaranju radova prošle godine.

Opozicija je već kritikovala aktuelnu opštinsku vlast, koja je, zbog gradnje "svoje" pijace, samo za otkup jedne kuće morala iz budžeta isplatiti 138.000 evra i za otkup druge 170.000 evra, što je dovelo do privremene blokade opštinske kase.

Zbog kašnjenja gradnje pijace najviše trpe pijačari, koji svakog dana mole kafedžije da im ustupe toalete, jer stara pijaca nema javni ve ce. U JKP "Naš dom", koji održava pijacu, planirali su da na staroj pijaci naprave toalete, ali su odustali zbog gradnje nove pijace.

Sada se najavljuje prelazno rešenje. Investitor je ranije najavio da će tržni centar imati 2.000 kvadratnih metara, sa 53 lokala, 85 tezgi za redovnu i 15 specijalnih za kvarljivu robu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.