NavMenu

Izmenjena Odluka o linijama u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju - Sledi izbor najpovoljnijeg ponuđača za prevoz do 10 destinacija

Izvor: eKapija Petak, 13.10.2023. 08:38
Komentari
Podeli
Aerodrom Morava (Foto: S.Petrović / eKapija)Aerodrom Morava
Postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u periodu do četiri godine obavljati redovan avio-prevoz ka ukupno deset destinacija uskoro bi mogao biti pokrenut, jer je Vlada Srbije usvojila izmenjenu Odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koja se odnosi na Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu i Aerodrom Morava u Kraljevu.

Kako je naglašeno, donošenjem ove odluke omogućeno je obavljanje redovnog avio-prevoza na linijama koje nisu komercijalno isplative, a koje su od značaja za privredni i društveni razvoj Republike Srbije.

- Linije na kojima je obavljanje redovnog avio-prevoza proglašeno javnim interesom su određene na osnovu inicijativa koje su dostavile lokalne samouprave Grad Niš, Grad Kraljevo i Grad Čačak - navodi se u soapštenju Vlade.

Na poslednjoj sednici usvojena je i Uredba o kategorizaciji državnih puteva kojom su dopunjeni novi autoputevi kao državni putevi prvog A reda.

Reč je o putevima - A 6 Novi Sad–Zrenjanin–Beograd i A 7 Kuzmin–Sremska Rača–državna granica sa Bosnom i Hercegovinom (granični prelaz Sremska Rača), A 8 Ruma–Šabac i A 9 Bubanj Potok–Pančevo–državna granica sa Rumunijom, dok su privremeno kategorisani državni putevi broj 474 i 475 kao državni putevi II B reda (petlja Beograd, petlja Mostar, petlja Bubanj potok, auto-put kroz Beograd i Novi Beograd–petlja Surčin Jug.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Vesti

Prodaje se industrijski kompleks u Kruševcu

Ream doo Beograd prodaje industrijski kompleks u Kruševcu, uz koji se nalazi i poljoprivredno zemljište. Površina objekta je preko 1.233 m2. U objavljenom pozivu nalazi se i poslovni prostor u Novom Sadu. Konačna cena biće utvrđena nakon prikupljanja ponuda. Rok za prijavu je 15. mart. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.