Izvor: eKapija | Ponedeljak, 13.06.2011.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hotel vredan pažnje - Novosadski "Centar" nosilac mnogobrojnih aritektonskih priznanja

Hotel "Centar"

"Uvek u centru zbivanja" slogan je hotela koji je za samo godinu i po dana rada postao izbor za mnoge goste Novog Sada. Hotel "Centar", smešten u strogom centru "srpske Atine", nadomak centralne pešačke zone i većine gradskih znamenitosti, kategorisan je sa četiri zvezdice, a u martu 2011. godine projekat objekta je dobio Veliku nagradu salona arhitekture u Beogradu.

Hotel je delo poznatog arhitekte Branislava Mitrovića i njegovog autorskog tima. Objekat, prepoznatljive spoljašnjosti, građevinski nenametljiv, najavio je novu gradsku arhitekturu.

- Projekat hotela je dobio i nagradu Društva arhitekata Novi Sad, a "Centar" je i najbolje ocenjeni hotel na on-line rezervacionim sistemima od gostiju koji su koristili naše usluge. Nagrade su dokaz da je hotel sagrađen po svim standardima savremene gradnje, kao i to da su Novi Sad i Srbija dobili hotel koji može po svim aspektima da stane rame uz rame sa svetskim – kaže u razgovoru za "eKapiju" Lekso Mijić, direktor hotela "Centar".

Enterijer hotela je savremeno dizajniran, jednostavnih linija i toplih boja. Centar sadrži 49 soba i de lux sobe. Gostima je na raspolaganju direktna telefonska linija, besplatni bežični i mrežni internet, kablovski tv program, mini bar sa raznovrsnom ponudom pića, sef.

- Iako se gosti zadržavaju relativno kratko u hotelu, toliko koliko im je potrebno da završe posao kojim su došli. Ipak i za to kratko vreme gosti traže punu udobnost i komfor uz prihvatljive cene a to je upravo ono što dobiju od nas - sobe od 30 m2, prostrane i udobne sa svim pratećim sadržajima kako za odmor tako i za obavljenje poslova. Kad tome dodate lokaciju onda je jasno zašto smo vrlo brzo postali izbor za mnoge goste - navodi Mijić.

Prijatan ambijent i lep pogled iz apertiv bara preporuka su za goste da prijatne trenutke sa poslovni partnerima provedu u ovom prostoru koji je otvoren od 7 do 22 h. U Sali za doručake gosti pronalaze raznovrstan izbor jela. Prva jutarnja kafa ili čaj uz popodnevni odmor, u komforu sobe, omogućava svakog dana u "Centru" sobni servis.

- Glavni cilj od samog otvaranja hotela je stvaranje baze stalnih gostiju. Početkom prošle godine napravili smo paket ponude koje su doprinele da gosti izaberu baš nas. Paket ponude važe za sve članove kluba hotela "Centar". Članstvo je potpuno besplatno i stiče se posle određenog broja skupljenih bodova. Osim ovog paketa odobravamo i razne popuste u zavisnosti koliko gosti često koriste naše usluge. Od ukupnog broja gostiju 70% su stalni gosti. Ovde bih dodao i široku paletu vikend ponuda koje osim smeštaja u hotelu uključuju u razne turističke ture – objašnjava direktor hotela.

Hotel raspolaže sa kongresnom salom sa 100 mesta, koja pruža mogućnost za organizovanje konferencija, seminara, simpozijuma, poslovnih skupova, promocija, kurseva i dr.

Kako kaže naš sagovornik, u hotelu su zadovoljni poslovanjem, a prema podacima "Centra" 82% gostiju su stranci.

- Imajući u vidu sve okolnosti možemo biti izuzetno zadovoljni. Onog momenta kad budemo imali popunjenost 100% onda možemo biti u potpunosti zadovoljni. Cilj je da iz trenutne situacije izvučemo maksimum.

Kako ističe direktor "Centra", u hotelu redovno prate novine u hotelskoj industriji.

- Da bismo opstali i bili zanimljivi gostima pažljivo pratimo šta je trenutno aktuelno u hotelskoj industriji. Vrtoglavi progres u svim granama industrije nije zaobišao hotelijerstvo. Primena novih standarda podrazumeva i određena ulaganja. Danas je u svetu ekspanzija eko hotela. Srbija kao zemlja dosta kaska za tim trendom ali naravno da ovaj trend nije zaobišao hotel "Centar". To je jedan od poslednjih projekata koji je realizovan.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.