NavMenu

Radovi u Kneza Miloša počinju u nedelju - zatvaranje ulice na 12 dana

Izvor: Grad Beograd Petak, 17.03.2006. 21:44
Komentari
Podeli

Radovi na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, kao i na raskrsnici Kneza Miloša i Višegradske počinju u nedelju, 19. marta, u osam časova. Ovo je poslednja faza rekonstrukcije Nemanjine ulice, a radovi će trajati 12 radnih dana.

Na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša obavljaće se radovi na tramvajskom koloseku, kolovozu, telekomunikacionoj mreži, elektrokablovima i slivnicima, a na raskrsnici Kneza Miloša i Višegradske JKP „Beogradske elektrane“ povezaće magistralni toplovod.


Preusmerenja saobraćaja

Zbog navedenih radova u ulici Kneza Miloša će biti izmenjen režim saobraćaja:

· od Admirala Geprata do Durmitorske dvosmerni saobraćaj će biti samo za javni prevoz i interventna vozila;
· na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine radovi će se izvoditi na tri od pet saobraćajnih traka, a saobraćaj će se odvijati na dve trake
· na raskrsnici Kneza Miloša i Višegradske radovi će se izvoditi na dve od pet saobraćajnih traka, dok će se saobraćaj odvijati na tri trake i to dve za smer od Mostarske petlje ka Takovskoj i u jednoj saobraćajnoj traci u suprotnom smeru.

Preporučeni pravci

Za ostala vozila u smeru od Takovske ka Mostarskoj petlji preporučeni pravci su:
· Kneza Miloša (do Admirala Geprata) – Admirala Geprata – Gavrila Principa – Mihajla Bogićevića – Karađorđeva – Savska – Mostarska petlja
· Bulevar kralja Aleksandra – Resavska (do Vojvode Milenka) – Vojvode Milenka – Kneza Miloša – Miloša Pocerca – Savsaka – Mostarska petlja
· Kneza Miloša – Durmitorska – Sarajevska – Birčaninova – Resavska – Krunska ili Bulevar kralja Aleksandra – Takovska
· Sarajevska (do Birčaninove) – Birčaninova – Resavska – Krunska ili Bulevar kralja Aleksandra – Takovska

Preporučeni pravac za pristup Kliničkom centru Srbije je iz smera Mostarske petlje. Omogućuje se kretanje trasom Sarajevska ili Kneza Miloša, kroz zonu radova na raskrsnici sa Višegradskom, Miloša Pocerca i Resavskom do ulaza „Višegadska“, a za zaposlene i posetioce preporučuje se da ulaze u Klinički centar iz Deligradske ulice.

Promene u javnom gradskom prevozu

Izmene na linijama tramvajskog podsistema:
I dalje su izmenjene trase sledećih linija tramvajskog podsistema:
2, 3, 7, 7 l, 9, 12 i 13.

Tramvajske linije će saobraćati na sledeći način:
linija br. 7 – od Bloka 45, preko Dorćola i Vukovog spomenika do Ustaničke
linija br. 9 – od Bloka 45, preko Dorćola i Slavije, do Banjice
linija br. 12 – od Omladinskog stadiona, preko Slavije i Autkomande, do Banjice.

Ukinute su linije br. 2, 3, 7l i 13.
· Tramvaji sa linije br. 11 saobraćaju redovnom trasom.

I dalje saobraćaju privremene autobuske linije:
3 A – Železnička stanica – Kneževac i
13 A – Glavna Železnička stanica – Banovo brdo

Trasa privremene autobuske linije 3A je:
Glavna Železnička stanica – Savska/u smeru ka Kneževcu/ - /Drinska-Sarajevska-Hajduk Veljkov venac-Balkanska-Gavrila Principa-Mihajla Bogićevića-Savski trg u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici/ - Mostar-Bulevar vojvode Mišića-Rakovački put-Patrijarha Dimitrija-Ulica oslobodilaca Rakovice-Knežavac.

Trasa privremene autobuske linije 13A je:
Glavna železnička stanica-savska/u smeru ka Kneževcu/-Drinska-Sarajevska-hajduk Veljkov venac-Balkanska-Gavrila Principa-Mihajla Bogićevića-Savski trg u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici/-Mostar-Bulevar vojvode Mišića-Radnička-/Visoka-Paštrovićeva u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici/-Kirovljeva-Požeška-Banovo brdo.

Izmena na linijama autobuskog podsistema:
Zbog zatvaranja za saobraćaj Savskog trga ispred bioskopa „Partizan“, Nemanjine ulice i raskrsnice Nemanjine i Ulice Kneza Miloša doćiće do izmena saobraćaja na linijama autobuskih podsistema: 34, 44, 46, 51, 52, 53, 56, 56l, 78, 83, 91, 92, 511, 551 i 601.

Autobuske linije će saobraćati na sledeći način:
Linija br.78
od Zemuna do Glavne železničke stanice redovnom trasom, zatim Savskom ulicom u smeru ka Banjici, a Sarajevskom u smeru ka Zemunu, preko Mostarske petlje i Autokmande do Banjice.

Linija br.83 od Zemuna do Šest kaplara redovnom trasom, zatim preko Brankovog mosta, terazija i Slavije do Crvenog krsta.

Linija br.34, 44, 46, 91, 92, 511, 551 i 601 u jednom smeru Sarajevskom i Mihajla Bogićevića do Glavne železničke stanice gde im je terminus na parkingu ispred Glavne železničke stanice, a u drugom smeru Savskom ulicom.

Linija br. 51, 52, 53, 56 i 56l u jednom smeru Sarajevskom do Balkanske ulice gde im je privremeni terminus, a u drugom smeru Gavrila Pricipa, Mihajla Bogićevića i savskom ulicom.

Zbog izmene režima saobraćaja u Birčaninovoj ulici, koja je za vreme radova u Nemanjinoj ulici jednosmerna ka Bulevaru oslobođenja, i dalje je izmešten terminus „Birčaninova“ u Katićevu ulicu. Zbog ove izmene linije br. 30, 33, 39 i 47 koje terminiraju na pomenutom terminusu saobraćaju sledećim ulicama:

· u smeru ka novom terminusu u Katićevoj ulici: Bulevaru oslobođenja (Bulevar JA)-Trg Slavija-Bulevar oslobođenja (Bulevar JA-Tiršova-Katićeva.
· u smeru ka perifernim terminusima: Katićeva-Birčaninova-Bulevar oslobođenja (Bulevar JA) i dalje redovnim trasama.

Izmena na linijama trolejbuskog podsistema:

Zbog zatvaranja za saobraćaj raskrsnice Nemanjine i Ulice Kneza Miloša doći će do izmena na sledećim linijama trolejsbiskog podsistema: 40 i 41.

Ukidaju se trolejbuske linije br. 40 i 41.
Povećava se broj trolejbusa sa linija br.28.
Uspostavlja se privremena autobuska linija 41A (Studentski trg-Banjica 2).
Vozila na ovoj liniji će saobraćati trasom trolejbuske linije br. 41.

Ukida se parkiranje na kolovozu u sledećim ulicama: Durmitorska (deonica od Kneza Miloša do Sarajevske), Masarikova i Admirala Geprata.

U slučaju većih zastoja u saobraćaju u zoni radova saobraćajna policija će privremeno zatvarati pristupe Ulici kneza Miloša sa autoputa i iz smera Topčiderske zvezde. Preporuka za sve vozače koji dolaze u zonu Mostarske petlje autoputem je da se sa autoputa isključuju u zoni Autokomande ili da umesto Kneza Miloša koriste Sarajevsku ulicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.