NavMenu

Gradnja obilaznice oko Kragujevca finansiraće se delom iz kredita - Vlada predložila zajam od 71,7 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2023. 09:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije uputila je u skupštinsku proceduru predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod NLB Komercijalne banke za potrebe finansiranja izgradnje obilaznice oko Kragujevca. Reč o dugoročnom investicionom kreditu u dinarima u iznosu do 8,4 milijardi dinara (71,7 mil EUR).

Kredit će, kako se navodi, biti iskorišćen za gradnju sve tri deonice, odnosno za 22 km puta. Reč je o deonici 1: od km 0+000 do km 5+000 (Petlja Jovanovac i trasa km 0+700 do km 5+000); deonici 2: od km 5+000 do km 13+400 i deonici 3: od km 13+400 do km 22+000.

Rok dospeća kredita je 10 godina, uključujući period počeka od tri godine, uz otplatu glavnice u jednakim tromesečnim ratama.Kako je navedeno na zvaničnom gradskom sajtu Kragujevca, Severna obilaznica oko Kragujevca planira se kao saobraćajnica dužine od oko 22,2 kilometara, koja prelazi preko naselja: Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice, Divostin. Planiranom trasom povezuje najznačajnije ulazno izlazne pravce: državne puteve Batočina-Kragujevac-Kraljevo, Kragujevac-Topola, Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku.

Obilaznica počinje od petog kilometra državnog puta Kragujevac-Batočina i završava se u mestu Dragobraća na početku novoplaniranog autoputa Kragujevac-Mrčajevci.


I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.12.2023.  |  Turizam, sport, kultura

Kuća bogatog trgovca Milana Jokića u Bajinoj Bašti postaje spomenik kulture

Vlada Srbije donela je odluku o utvrđivanju kuće Milana Jokića u Bajinoj Bašti za spomenik kulture, odnosno kulturno dobro 3. kategorije. Kuća Milana Jokića u Ulici braće Ninčić broj 21 je porodična kuća podignuta za bogatog trgovca Milana Jokića iz Rače na Tari. Kuća Milana Jokića u vreme svog podizanja bila je jedna od najreprezentativnijih stambenih građevina u Bajinoj Bašti. Milan Jokić je izgradnju kuće započeo 1924. a

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.