Izvor: Dnevnik | Ponedeljak, 14.03.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljen integralni plan razvoja Vojvodine-31 mil EUR za 14 prioritetnih programa

Integralni plan razvoja Vojvodine je rađen po standardima Evropske unije i odredio je jasno mesto i poziciju svakog dela Vojvodine. Cilj je da se iskoriste sve prednosti koje se mogu ostvariti kroz evropske projekte Koridora 7 i Koridora 10. Plan je perspektivan jer je obuhvatio najnovije podatke o realnim potencijalima kao osnovom za razvoj privrede.  Za realizaciju 14 prioritetnih programa, u vrednosti 31 mil EUR, Izvršno veće APV obezbeđuje 8 mil EUR. Svih 14 privrednih programa su definisani unutar tri prioriteta: korišćenje unutrašnjih potencijala, unapređenje okvirnih uslova za privredni razvoj i unapređenje ljudskih resursa.

Posle izrade plana Nacionalnog parka Fruška gora, 2005. godine prostorne planove dobiće Deliblatska peščara i Obedska bara i u ovom poslu se očekuju brojne sugestije iz lokalnih samouprava.

Pored ova dva plana, očekuju se i izrade planova regionalnih deponija i transfer-stanica za čvrsti otpad, a radiće se i prostorno uređenje Dunava koji je posebno zanimljiv i atraktivan zbog Koridora 7.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.