NavMenu

Proširuje se sistem za veštačko osnežavanje u Ski centru Kopaonik - Gradiće se i nova ski staza Duboka 2, raspisan tender vredan 10,3 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 01.10.2023. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)Ilustracija
Skijališta Srbije raspisala su tender za proširenje sistema za veštačko osnežavanje sa pratećom infrastrukturom u Ski centru Kopaonik, po sistemu ključ u ruke.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, potrebno je isprojektovati sistem tako da se izvrši potrebna distribucija vode u četiri prvca u sistemu skijališta.

Zbog nedostatka vodnih kapaciteta neophodno je obezbediti centralnu pumpnu stanicu sa energetskom i pratećom infratrukturom skijališta i pristupnim putem, kao i izgraditi potreban objekat za akumulaciju vodnih kapaciteta distribuiranih sa vodotokova iz akumulacija Crvene bare, Mali vodovod i akumulacija Krčmar, na način da se obezbedi novih oko 115.000m3 vode, zajedno sa cevovodima za ditribuciju vode i konekciju sa postojećim sistemom veštačog osnežavanja, sa pratećim šahtama za centralizovani rad sistema veštačog osnežavanja.


Uz pomenutu infrastrukturu potrebno je izgraditi i novu ski stazu Duboku 2 do veznog ski puta Kneževe bare-Duboka 1, kojom će se vršiti distribucija vode.

Posao, koji obuhvata i izradu projektno-tehničke dokumentacije, procenjen je na 1,2 milijarde dinara (oko 10,3 mil EUR).

Tender je otvoren do 6. novebra, detaljnije OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Tender za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla - Vrednost gradnje saobraćajnice od Mosta na Adi do Rakovice 2,5 milijardi dinara

Javna nabavka za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno na potezu od Mosta na Adi do dela ovog bulevara u Rakovici, koji je već završen, danas će biti raspisana, najavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, prenosi Beoinfo. Dodao je da će radovi, čija je vrednost oko 2,5 milijardi dinara, krenuti čim se izabere novi izvođač i na taj način značajno će se rasteretiti saobraćajni čep koji

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.