NavMenu

Za manje od dve godine Gimnazija Laza Kostić u Novom Sadu dobiće fiskulturnu salu

Izvor: eKapija Petak, 29.09.2023. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pokrajinska vlada)
Za manje od dve godine učenici Gimnazije ′Laza Kostić′ u Novom Sadu trebalo bi da dobiju modernu fiskulturnu salu, ne samo za nastavu fizičkog vaspitanja, već i za treninge i rekreativne aktivnosti. Izgradnja fiskulturne sale sa pratećim sadržajima koja je nedavno počela, vredna je 694 mil RSD i finansira je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Predviđena je izgradnja objekta fiskulturne sale, neto površine 1.802 m2 u kompleksu škole, sa terenom za rukomet, košarku i odbojku. Reč je o gimnaziji osnovanoj 1996. godine koja nema fiskulturnu salu. Planirano je i opremanje novoizgrađenog objekta, učionica i svlačionica. U planu je i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice koja bi omogućila pristup vatrogasnim vozilima, izgradnja pešačke staze i dodatnih parking mesta.

(Foto: Pokrajinska vlada)

- Igradnja fiskulturne sale, koja je počela pre svega nekoliko nedelja ovde na Telepu, u dvorištu Gimnazije ′Laza Kostić′, veoma dobro protiče. Zajedničkim novcem Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada gradimo školsku salu sa karakteristikama sportske, i u arhitektonskom i u svakom drugom smislu - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon što je sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem obišao ovo gradilište.

Gradonačelnik je podsetio na to da je u julskom nevremenu oštećen deo krova Gimnazije i da je izdvojeno gotovo 18 mil RSD za sanaciju tako da su đaci na vreme mogli da krenu u školu.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.