NavMenu

Kako je ASUS osvojio tržište poslovnih računara

Izvor: PR Petak, 29.09.2023. 08:07
Komentari
Podeli

ASUUS ExpertBook B7ASUUS ExpertBook B7
Čak i ako ne pratite IT scenu, za kompaniju ASUS ste sigurno čuli. Iako spada u sam svetski vrh proizvođača laptopova za kućne korisnike, i među najprodavanije brendove kod nas, kada je reč o uređajima za poslovnu upotrebu stvari su, do nedavno, stajale nešto drugačije. A onda je ASUS promenio pristup i tu priča postaje zanimljiva.


Niz mudrih poteza

Za ASUS Zenbook seriju tankih i laganih laptopova ili za ROG modele namenjene gejmerima ste verovatno čuli, ali ExpertBook nije tako poznata serija. Sa jedne strane, to i ne čudi, jer je namenjena poslovnim ljudima, a ne najširem krugu korisnika, a sa druge strane do pre par godina je i bila malo zastupljena na našem tržištu. U želji da zauzme što bolju poziciju, ASUS je povukao nekoliko mudrih poteza i uspeo da se nametne, unapređujući svoju ponudu u oblastima koje su potencijalnim kupcima bile najzanimljivije.

ASUS ExpertBook B9ASUS ExpertBook B9

Kvalitetni proizvodi kao osnova

Na samom početku, jedno je bilo sigurno. Kad je u pitanju kvalitet izrade, ExpertBook laptopovi i ExpertCenter desktop računari namenjeni poslovnim korisnicima su po mnogo čemu bili u samom vrhu. Kako ne bi sve ostalo na priči, ASUS je za sve svoje poslovne uređaje obezbedio sertifikat o izdržljivosti po vojnim standardima, što garantuje i njihovu dugotrajnost. To je potkrepljeno i trogodišnjom garancijom na sve poslovne uređaje, a ono po čemu je ASUS jedinstven je trogodišnja garancija i na baterije u laptopovima. S obzirom da većina nudi samo jednu godinu garancije na baterije, jasno je kakav pozitivan iskorak je ASUS napravio.


Proširena ponuda i brža isporuka

Iako je ponuda u svetu bila prilično bogata, ograničen broj modela na domaćem tržištu je često onemogućavao potencijalne kupce da nađu ono što im odgovara, pa je ASUS od nedavno značajno proširio ponudu i kod nas. Sada se u ponudi mogu naći i laptopovi sa prilično retkim mogućnostima. Na primer, tu je ExpertBook B7 sa opcijama za SIM modul, kojim prestajete biti vezani za WiFi mrežu i možete raditi gde god da ste, ali i sa čitačem Smart kartica za finansijske institucije i državne organe.

ASUS ExpertCenterASUS ExpertCenter

Jedna od ključnih prednosti je mogućnost prilagođavanja proizvoda potrebama korisnika. ASUS je pre godinu dana u Češkoj otvorio fabriku za sklapanje desktop računara, čime je omogućio da se konfiguracije prilagode zahtevima tržišta, ali i drastično skratio vreme isporuke.


Servis po meri korisnika

Poznato je da se poslovni korisnici teže odlučuju na promenu brenda, pre svega zbog dobro uhodane saradnje i poznavanja servisnih procedura. Zato je ASUS morao otići korak dalje, pa tako nudi mogućnost produženja garancije na čak pet godina ali i "Pick up and return", odnosno Preuzmi-popravi-vrati, servisnu uslugu, koja podrazumeva dolazak kurira koji će preuzeti i vratiti uređaj, ukoliko je potrebno poslati ga u servis. Naravno, ovo je za korisnika potpuno besplatno.

Poslovnim korisnicima je svaki minut dragocen, pa ASUS nudi i "Next Business Day On-site Response", što podrazumeva dolazak servisera i popravka na licu mesta prvog radnog dana nakon prijave kvara. Ovim se drastično skraćuje vreme popravke i omogućava maksimalno efikasan rad zaposlenih, bez dužih zastoja.

ASUS ExpertBook B5ASUS ExpertBook B5

Bezbednost na vrhunskom nivou

Bezbednost podataka je poslovnim korisnicima od ključne važnosti, pa ne čudi što je ASUS u svojim uređajima namenjenim ovoj ciljnoj grupi implementirao brojne hardverske i softverske sigurnosne mere. Praktično, sve što očekujete od poslovnog uređaja, kada je bezbednost u pitanju, možete naći u ExpertBook i ExpertCenter računarima.


Osnova za dalji rast

I tako, od gotovo nevidljivog, ASUS je za kratko vreme postao veoma bitan igrač na domaćem tržištu poslovnih računara. Zdrava osnova i inovativni proizvodi garantuju dalji rast. Kompletnu ponudu ASUS poslovnih računara možete videti ako kliknete na link www.asusplus.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.