Izvor: eKapija | Sreda, 08.06.2011.| 10:04

Stanko Krstin novi predsednik Unije poslodavaca Vojvodine

Unija poslodavaca Vojvodine za novog predsednika UPV izabrala je Stanka Krstina, vlasnika i direktora kompanije "Pre-Print" iz Novog Sada. Krstin je rođen 1956. godine u Odžacima. Završio je Višu ekonomsku školu, govori engleski i nemački jezik.

Radio je u firmama "Hipol" u Odžacima i "Hicoop" u Novom Sadu, na poslovima spoljne trgovine, a 1996 je osnovao privatnu firmu "Pre-Print", koja se bavi grafičkom delatnošću, uvozom i distribucijom repromaterijala za grafičku industriju, dizajnom i pripremom štampe, kao i tehničkom podrškom u fleksografskoj štampi. Firma zapošljava 10 radnika.

Krstin je takođe osnivač i predsednik Udruženja građana za borbu protiv mita i korupcije INS-a Novi Sad.

Na sednici je izabran i potpredsednik Unije poslodavaca Vojvodine za Banat, Goran Kovačević, vlasnik i direktor kompanije "Gomex" iz Zrenjanina. Kovačević je rođen 1962. godine u Osijeku, gde je završio Pravni fakultet. U tom gradu je osnovao svoju kompaniju "Gomex", koju 1999. godine seli u Zrenjanin, gde iste godine donosi odluku da promeni poslovnu strategiju "Gomexa" i započne razvoj sopstvene maloprodajne mreže. Danas "Gomex" ima preko 60 prodajnih objekata u celoj Vojvodini i jedan je od najvećih lanaca supermarketa u Vojvodini.

Krstin i Kovačević postali su i novi članovi Upravnog odbora Unije poslodavaca Vojvodine, a pored njih novi, počasni član Upravnog odbora UPV je i Nikola Stojšić, doskorašnji predsednik PKV.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.