NavMenu

Na mestu nekadašnjeg preduzeća Heroj Pinki u Novom Sadu predviđena poslovna osmospratnica

Izvor: Radio 021 Utorak, 26.09.2023. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Na mestu nekadašnjeg preduzeća Heroj Pinki planira se izgradnja poslovnog kompleksa sa zgradama do osam spratova.

Ovo je rešenje za uređenje prostora nekadašnjeg brodarskog preduzeća koje se navodi u izmenama urbanističkog plana po predlogu "Amy Company", koja je vlasnik lokacije.
Na uglu Beogradskog keja i Bajčija Žilinskog ostale su dve polusrušene i napuštene hale, te jednospratna upravna zgrada, koje nemaju arhitektonsku ili istorijsku važnost, te je njihovo rušenje dozvoljeno.

Prema Generalnom urbanističkom planu grada do 2030. godine, ovaj prostor je planiran kao robno-transportni centar, a u Planu generalne regulacije Radne zone Sever III, kao deo opredeljen za razvoj luke i robno-transportnog centra.
U planovima se uglavnom predviđaju objekti do dva sprata.

GUP-om je dozvoljeno i da u radnim zonama bude sadržaja isključivo kancelarijskog prostora, zbog čega gradski urbanisti predlažu da budući objekti budu samo za tu namenu i visine od dva do osam spratova sa potkrovljem.
- Moguća zona izgradnje se povlači u unutrašnjost kompleksa u odnosu na Beogradski kej, i zbog postojećih primarnih infrastrukturnih pravaca - energetski koridori. Mada se kompleks ne smatra delom planiranog robno-transportnog centra, moguće je unutar planiranih objekata smestiti logistički centar RTC-a ili druge kancelarijske sadržaje neophodne za funkcionisanje RTC-a kao što su špedicija, predstavništva transportera, carinska služba i slično. Parkiranje za zaposlene obezbediće se na kompleksu i to unutar podzemne garaže i na terenu oko objekata - navodi se u predlogu plana.

Predviđeno je da poslovni objekt zauzme 1,6 hektara.

Rani javni uvid Plana generalne regulacije prostora za mešovite namene u severnom delu grada, duž puteva M-7 i E-75 - lokalitet na parceli 4153-2 Novi Sad I traje do 9. oktobra
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.