NavMenu

Vranje dobija fudbalski stadion za 8.300 gledalaca - Kompleks kategorije 4 UEFA ipak na lokaciji kompanije Yumco (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2023. 12:15
Komentari
Podeli
Predviđeni izgled stadiona (Foto: PRO-ING/ Urbanistički projekat)Predviđeni izgled stadiona
Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona u tom gradu.

Površina obuhvaćena urbanističkim projektom iznosi 5,3 ha, a reč je o prostoru na kojem se nalazi postojeći fudbalski stadion Yumco, koji ima severnu i južnu tribinu sa ukupnim kapacitetom od 5.000 mesta od čega je 1.005 sedećih. Domaći tim na stadionu je fudbalski klub Dinamo Vranje.

Predviđeno je novi da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4.

Kapacitet stadiona je 8.302 posetilaca i četiri VIP boksa. Predviđena spratnost je od P do P+4, a visina objekta do 25 m. Ukupna neto površina objekta iznosi 25.393,77 m2, a bruto površina je 27.684,48 m2.

Kolski pristup kompleksu je omogućen preko dva saobraćajna priključka na Ulicu omladinskog pokreta, od čega je jedan definisan kao protivpožarni put. Na jugu je planiran priključak iz Ulice 11. kongresa.

U okviru obuhvata projekta, u istočnom delu kompleksa, formirani su parking prostori za putnička vozila (VIP posetioci), parking za osobe sa invaliditetom, parking za bicikle, parking za reportažna vozila, kao i dva podužna parkinga za autobuse.

Osim glavnog objekta, fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica. Izgradnja trafostanice je planirana u istočnom delu obuhvata, neposredno uz priključak na Ulicu omladinskih brigada.

(Foto: PRO-ING/ Urbanistički projekat)
Obrađivač plana je preduzeće PRO-ING iz Novog Sada, a javna prezentacija će trajati do 2. oktobra.

Podsetimo, gradnja fudbalskog stadiona u Vranju najavljena je još 2019. godine, a početak radova bio je predviđen za kraj te godine.

Prvobitnim planom bilo je predviđeno da novi stadion u Vranju bude između fabrike duvana i sportske hale.

Udruženje Borino i evropsko Vranje (BEV) podnelo je peticiju u kojoj su tražili da novi stadion bude izgrađen na lokaciji kompanije Yumco, a da postojeći Sportski centar bude rekonstruisan.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

I. Ž.

Fotogalerija
Stadion u Vranju
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Počelo raščišćavanje terena za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Raščišćavanje terena na kome će se graditi autoput od Beograda preko Zrenjanina do Novog Sada zvanično je počelo, izvestio je na svom instagram nalogu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je uz vest postavio i snimak bagera koji raščišćavaju teren. Osim ovog obaveštenja i napomene da je time ispunjeno obećanje, resorni ministar u ovoj objavi nije dao nikakve dodatne informacije, pa ni to koliko bi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.