NavMenu

Za vikend otvoren granični prelaz između Rumunije i Srbije na Begeju - Plovidba kroz prevodnicu u Srpskom Itebeju posle 65 godina

Izvor: eKapija Nedelja, 24.09.2023. 11:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dragi52/shutterstock.com)Ilustracija
U Srpskom Itebeju za vikend je otvoren privremeni granični prelaz između Rumunije i Srbije na Begeju, a naši nautičari će zajedno sa rumunskim brodom Pelikan biti prvi koji će posle 65 godina plovnim Begejom stići do Temišvara, saopštile su Vode Vojvodine.

Plovidba Begejom posle 65 godina i prolazak kroz rekonstruisanu prevodnicu u Srpskom Itebeju omogućeno je zahvaljujući prekograničnom projektu BEGA, koji je plovnim putem povezao Srbiju i Rumuniju.

Naši nautičari će imati priliku da nakon plovidbe prisustvuju i večernjem koncertu u Temišvaru, a ceo događaj je organizovan u sklopu projekta Temišvar-Evropska prestonica kulture.

U okviru međunarodnog projekta Bega, sa srpske strane su izgrađene biciklističke staze od Kleka do državne granice, ali su i rekonstruisane dve naše prevodnice, Klek i Srpski Itebej i dve Rumunske, što je i omogućilo plovidbu Begejom do Temišvara.

Od marta meseca ove godine, svakog poslednjeg vikenda u mesecu granični prelaz na Srpskom Itebeju služio je uglavnom za pešake i bicikliste, a samo ovog vikenda je prvi put otvoren i za vodeni saobraćaj.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.