NavMenu

Izgradnja kanalske mreže za navodnjavanje kod Novog Kneževca - Projekat vredan 12 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 24.09.2023. 09:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragi52 /Shutterstock)Ilustracija
U toku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji dela sistema za odvodnjavanje Novi Kneževac, što je jedan od novih ovogodišnjih projekata koji se finansiraju iz Abu Dabi fonda, saopštilo je preduzeće Vode Vojovdine.

- Ovim radovima biće omogućeno navodnjavanje 14.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u atarima opštine Novi Kneževac, što je veliki korak napred u rešavanju problema sa snabdevanjem oranica vodom na severu Banata. Čitav projekat je vredan ukupno 12.079.138,91 EUR - navodi se u saopštenju.

Predviđena je izgradnja oko 33 kilometara kanalske mreže od reke Zlatice do Tise, u kojoj će dominirati kanal K-1, sa oko 29 kilometara. Novi magistralni kanal K-1 biće napravljen većim delom na trasi postojećih kanala za odvodnjavanje i njihovim povezivanjem ostvariće se dvonamensko funkcionisanje i ubuduće će služiti i za navodnjavanje. Voda će se zahvatati iz Tise, preko novoizgrađene Crpne stanice Krstur.

- Kako bi sistem bio u potpunosti funkcionalan, JVP Vode Vojvodine izdvojile su dodatna sredstva u iznosu od 362.382.496,12 dinara za rekonstrukciju postojećih i izgradnju svih nedostajućih objekata na kanalu K-1 - saopšteno je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.12.2023.  |  Građevina

Ostaje fontana, ali preoblikovana - Odabrani izvođači za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića

Kompanije GP Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional odabrane su, nakon sprovedene tenderske procedure za posao rekonstrukcije Trga Nikole Pašića u Beogradu. Kako se navodi u Odluci o dodeli, sa njima će Sekretarijat za investicije Beograda potpisati ugovor vredan 701 milion dinara sa PDV-om. Tenderom je predviđeno da posao bude obavljen u roku od 210 kalendarskih dana od dana

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.