NavMenu

I Kuršumlija gradi novi stadion - Izabrani projektanti

Izvor: Politika Subota, 23.09.2023. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Lokalna samouprava u Kuršumliji izdvojila je 3.348.000 dinara za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Sportsko-rekreativnog kompleksa i fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem. Posao je dodeljen beogradskoj firmi Pro.19 sa sedištem na Paliluli, koja je dala najnižu ponudu, a vrednost ugovora je za oko 15 hiljada dinara veća od procenjene vrednosti nabavke, koja je iznosila 3.333.333 dinara.

Ukupno pet firmi ili grupa ponuđača bilo je zainteresovano za posao izrade dokumentacije, a komisija je izabrala najpovoljniju ponudu sa najmanjom cenom.

- Nakon sprovedenog pregleda i stručne ocene pristiglih ponuda, komisija je izabrala firmu "Pro.19" koja je u svemu ispunila kriterijume i sve uslove i zahteve za izbor. Plaćanje će se obaviti bez avansa i to prva rata 30 odsto po izradi i predaji idejnog rešenja, 30 odsto po izradi i predaji Projekta za građevinsku dozvolu i Studije o proceni uticaja na životnu sredinu ukoliko se pokaže da je njena izrada potrebna i ostatak u visini 40 odsto po izradi i predaji projekta za izvođenje radova i pribavljanju saglasnosti MUP-a na tehničku dokumentaciju – kažu u kuršumlijskoj opštini.

Novi fudbalski stadion će biti opremljen zalivnim sistemom i osvetljenjem, a takođe će imati tribine, svlačionice, službene prostorije i atletsku stazu. Pored stadiona, na ukupnoj površini od 2,8 hektara planira se izgradnja Sportsko-rekreativnog kompleksa, koji će uključivati pomoćni fudbalski teren i balon salu.

U kuršumlijskoj opštini veruju da će ova investicija unaprediti sportske aktivnosti i doprineti zadržavanju mladih u Kuršumliji, te da će se pridružiti drugim gradovima u Srbiji, kao što su Loznica, Zaječar i Leskovac, koji su takođe uložili u izgradnju novih sportskih stadiona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Skijanje ubuduće samo iznad 1.500 metara? - Skijališta Srbije kažu da "nema zime" i najavljuju razvoj Golije

Pretpostavke da će se u budućnosti, zbog visokih temperatura i promene klime, mnoga skijališta okrenuti letnjem turizmu umesto zimskom, o čemu je pre nekoliko dana izveštavala i eKapija, po svemu sudeći ne stoje kada je reč o našim najpoznatijim skijalištima. Bar ne u slučaju Kopaonika i Stare planine, navode za eKapiju u JP Skijališta Srbije. Na osnovu višegodišnjih praćenja temperatura i broja snežnih dana, prognoze u tekstu

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.