Izvor: eKapija | Ponedeljak, 06.06.2011.| 16:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Simon Middleton, britanski stručnjak za brendiranje i osnivač agencije Brand Strategy Guru - biografija

Simon Middleton

Simon Middleton, osnivač agencije Brand Strategy Guru, jedan od najtraženijih savetnika iz oblasti brendinga sa tržišta Velike Britanije biće gost predavač na Brend konferenciji 9. juna 2011.

Autor je knjiga “Izgradi brend za 30 dana” (Build A Brand In30 Days) i “Šta treba znati o marketingu” (What You Need To Know AboutMarketing), a kao koproducent i prezenter vodio je specijalizovanu emisiju „Efekti brendiranja“ (TheBrand Effect).

Simon je radio sa vodećim globalnim kompanijama i izazovima njihovih brendova: Aviva, Barclays, British Airways, Etisalat, Pret A Manger, Deloitte, McCann Erickson, Merial, Denplan i All About Weight. Simon Middleton je takođe u znatnoj meri radio i sa humanitarnim organizacijama uključujući: Comic Relief, St John Ambulance and Anthony Nolan, kao i brojnim oranizacijama iz javnog sektora.

Postao je vrlo tražen stručnjak za brendiranje destinacija kroz rad sa The Broads National Park (Britain’s Magical Waterland), kao i Great Yarmouth, Hemsby, Felixstowe, The Earth Trust, Scottish Enterprise, uključujućii Turističku organizaciju Slovačke. Simon Middleton je stalan komentator izoblasti brendinga u internacionalnim medijima, a nastupa na Virgin 1 serijalu„ Seaside’s Last Resort”kao savetnik i ekspert za brendove. Simon je član Direktorskog instituta Velike Britanije (The Institute of Directors - The IoD UK), Ovlašćenog instituta za marketing Velike Britanije (The Chartered Institute of Marketing - CIM UK),Asocijacije za brendiranje gradova i javnu diplomatiju (The Association for Place Branding & Public Diplomacy), i saradnik pri Kraljevkom društvu za umetnost (The Royal Society of Arts). Redovan je professor na University of East Angliai Norwich University College of The Arts.

2007 Simon Middleton je proglašen makretinškim stručnjakom godine od strane The Chartered Institute of Marketing. 2008 postao je prvi Brand Leadership Fellow na University of East Anglia.

Simon je oženjen i otac je dvoje odrasle dece. Simon je frontmen u akustičnom amerikana triu The Proposition, bendu sa rapidno rastućom reputacijom na britanskoj folk sceni.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.