NavMenu

Rise with SAP Leadership Forum održan u Beogradu

Izvor: PR Četvrtak, 21.09.2023. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: SAP)
Kompanija SAP je u utorak, 19. septembra, u Beogradu održala godišnji forum za korisnike i partnere iz regiona Zapadnog Balkana pod nazivom "Rise with SAP", na kojem su predstavljene najnovije tehnologije i ideje zahvaljujući kojima poslovanje postaje održivo, odgovorno i profitabilno.

Forumu su prisustvovali korisnici koji su od najeminentnijih SAP eksperata iz Srbije i regiona saznali šta RISE with SAP omogućava. Radi se o sigurnoj migraciji trenutnih ERP podataka i procesa u Cloud. Svakoj od kompanija će na personalizovan način biti dostupan odgovarajući ERP softver, usluga transformacije, poslovne analitike i ekspertiza partnera kako bi bezbedno svoje poslovanje migrirala na Cloud.

(Foto: SAP)

Posebno interesovanje kod posetilaca Rise with SAP Leadership Foruma izazvao je panel "Build your business case in cloud" tokom kojeg su predstavnici kompanija Galenika, Sport Vision Group i United Group, koje već koriste SAP Cloud rešenja: SAP S/4HANA Cloud, Customer Data Cloud, CX portfolio razmenili iskustva i pomogli budućim korisnicima da lakše donesu odluku o transformaciji svog poslovanja. Svi učesnici panela su se složili da je nekada bilo nazamislivo implementirati SAP rešenja za godinu dana, što je danas slučaj i da im je SAP pomogao da otklone tehničke i organizacione izazove sa kojima su se susretali u poslovanju, te da ne postoji dilemma da li preći na Cloud. Za taj proces neophodna je samo dobra interna analiza u kompaniji kada da se to uradi, šta od rešenja da se integriše i kako, i zaključak je da Cloud donosi pristup svim podacima na jedan klik što pojednostavljuje i ubrzava procese.

(Foto: SAP)

- RISE with SAP Leadership Forum je bio prvi veliki događaj posle nekoliko godina. Broj prisutnih i pažnja sa kojom su pratili konferenciju, dokazuje relevantnost tema koje je SAP kao partner za digitalnu transformaciju ponudio. U ovakvim vremenima, organizacije se konstantno suočavaju sa promenama – bilo interno ili eksterno, i ponosna sam što vidim korisnike kao što su Galenika, Sport Vision ili United Group da naglašavaju važnost inovacija i orijentisanost na budućnost - izjavila je Josephin Galla, direktorka SAP za region Jugoistočne Evrope.

- Izuzetno mi je drago da smo posle višegodišnje pauze organizovali skup posvećen SAP korisnicima u našoj regiji. Tema ovogodišnjeg skupa je bila RISE with SAP, odnosno ponuda softvera i usluga za prelazak u SAP Cloud koju vidimo kao važan deo strategije naših korisnika - rekao je Branislav Sekulović, direktor SAP Zapadni Balkan.

(Foto: SAP)

Podaci su odavno postali izuzetno važni za svaku kompaniju i uspešnost poslovanja zavisi od načina primene podataka sa kojima se raspolaže. Zbog toga je jedna od tema bila stvarna vrednost podataka koje kompanije poseduju i mogućnosti objedinjenja tih podataka radi temeljne analize i donošenja optimalnih poslovnih odluka.

Održivo poslovanje

Održivost u poslovanju je relevantnija nego ikad. Kompanije su pod pritiskom da budu transparentne sa svojim podacima i procesima. SAP poseduje rešenja za upravljanje održivošću za ESG izveštavanje, klimatske akcije, cirkularnu ekonomiju i društvenu odgovornost.

SAP rešenja za održivost poseduju funkcionalnost i karakteristike specifične za svaku industriju koje kompanijama pomažu da kreiraju održivo poslovanje kroz operacije, iskustva i finansijske uvide u svoje osnovne poslovne procese.

Koliko je ova tema važna pokazuje nedavno istraživanje koje su sproveli Oxford Economics i SAP. U istraživanju je učestvovalo preko 2000 ispitanika pripadnika najvećeg nivoa menadžmenta iz kompanija koje posluju širom sveta i zajednički je zaključak da je održivost prepoznata kao pokretač efikasnijeg poslovanja, da doprinosi boljoj reputaciji brenda i da korisnici i zaposleni očekuju od kompanija da su posvećene ciljevima održivosti i u krajnjem slučaju održivost je ta koja povećava profit. Čak 63% ispitanika je odgovorilo da njihove kompanije već imaju definisan plan kada se govori o održivosti. Taj plan se najčešće fokusira na upravljanje otpadom, emisiju ugljen dioksida i korišćenje energije iz obnovljivih izvora. Ono što je ispitanicima izuzetno važno jeste stvaranje bezbednog, raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja. Čak 91% ispitanika daje prioritet kompanijama koje zagovaraju različitost i inkluzivno radno okruženje, dok 76% tvrdi da je raznovrsno radno okruženje ključ za uspeh inicijativa za održivost. Ispitanici su se takođe fokusirali na razvoj veština i sposobnosti radnika (89%), većina kaže da u svojim kompanijama praktikuju prekvalifikacije ili mogućnosti za usavršavanje postojećih zaposlenih.
Partneri ovogodišnjeg Rise with SAP Leadership Foruma su bili Axians, B4B, Coming, Eviden, ITBO, M&I Systems Group, Nites, Planetsoft, Sapiens Solutions, Sinfon, Wireless Media.


Posetite SAP News Center. Pratite SAP na Twitter nalogu @SAPNews.

O kompaniji SAP

Strategija kompanije SAP je da pomogne svakom preduzeću da posluje kao inteligentno, održivo preduzeće. Kao tržišni lider u softveru i aplikacijama za preduzeća, pomažemo kompanijama svih veličina i u svim industrijama da rade na najbolji mogući način: SAP korisnici ostvaruju 87% ukupne globalne trgovine. Naše machine learning, Internet stvari (IoT) i napredne analitičke tehnologije pomažu da se poslovanje korisnika pretvori u inteligentna preduzeća. SAP pomaže ljudima i organizacijama da pruže dubok uvid u poslovanje i podstiče saradnju koja im pomaže da budu ispred konkurencije. Pojednostavljujemo tehnologiju za kompanije tako da mogu da koriste naš softver na način koji je njima potreban. Naš kompletan paket aplikacija i usluga omogućava poslovnim i javnim korisnicima u 25 industrija širom sveta da posluju profitabilno, kontinuirano se prilagođavaju i prave razliku. Zahvaljujući globalnoj mreži korisnika, partnera, zaposlenih i idejnih lidera, SAP doprinosi boljoj organizaciji i rezultatima na globalnom nivou i unapređuje kvalitet života. Za više informacija, posetite www.sap.com.Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.