NavMenu

Pokrajinska vlada finansira obnovu Doma kulture u Zmajevu i gradskog stadiona u Vrbasu

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.09.2023. 10:32
Komentari
Podeli

(Foto: Shutterstock/Tatiana Popova)
Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici izdvojila 48,8 mil RSD za rekonstrukciju Doma kulture u Zmajevu, u opštini Vrbas, čime nastavlja sa aktivnostima na obnovi ustanova kulture na teritoriji Vojvodine. Reč je o objektu izgrađenom 1955/6. godine, koji od 1973. postaje Dom kulture. Poslednji put je obnovljen 1994. godine, a od 2009. nije u upotrebi.

Opštini Vrbas usmereno je i 39 mil RSD za sanaciju gradskog stadiona, čime će se obezbediti adekvatni uslovi za održavanje sportskih utakmica i treninga. Biće rekonstruisane svlačionice, biletarnica i informativni centar u okviru stadiona.

Na stadionu u Vrbasu svakodnevno trenira preko 200 mališana i već dugi niz godina deca se spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, bez struje i vode, i nebezbedna.

Sa 8 mil RSD biće finansirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za put Sremski Karlovci – Stražilovo, za rekonstrukciju i proširenje kolske saobraćajnice, izgradnju biciklističke i pešačke staze, te za izgradnju vodovodne mreže i javne rasvete.

Pokrajinska vlada će finansirati i nabavku opreme za Dom kulture u Ravnom Selu, ukupne vrednosti 54,8 mil RSD.

U izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, uložila 237 mil RSD, podseća se na sajtu Pokrajinske vlade. Do kraja godine, spoljnim uređenjem, ravnoselski Dom kulture biće potpuno sređen.

Na sednici je utvrđen i Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju Programa razvoja visokog obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti u AP Vojvodini do 2030. godine.

Program razvoja donosi se prvi put, s ciljem da odgovori na buduće izazove podizanja kvaliteta nastavnog i naučnog procesa, kroz visokoškolske ustanove i naučnoistraživačke organizacije na teritoriji AP Vojvodine.

Mapa : Gradski stadion Vrbas

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.12.2023.  |  Građevina

Kompleks Marina Dorćol imaće skoro 200.000 m2 BRGP, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... - Podnet zahtev za zelenu dozvolu za gradnju (FOTO)

Za gradnju Marine Dorćol, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda je krajem septembra izdao lokacijske uslove, a sada je investitor, kompanija Sebre Marina Dorćol podnela Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu. Predviđena zona gradnje nalazi se u najstarijem gradskom jezgru i obuhvata prostor bivše industrijske zone Marine Dorćol

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.