NavMenu

Karin Invest u Novom Sadu planira gradnju kompleksa u kome će jedna lamela imati 12 spratova - Projektovano 364 stanova i pet poslovnih prostora

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2023. 11:45
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google Earth)
Karin invest iz Novog Sada planira gradnju stambeno-poslovne zgrade na uglu Bulevara Patrijarha Pavla i Somborske ulice. Parcela je površine 7.664 m². Ukupan broj stanova je 364, a poslovnih prostora pet.

Kako je navedeno u urbanističkom projektu, koji se nalazi na javnom uvidu, kompleks će imati jedinstvenu podzemnu garažu u dva nivoa.

U nadzemnom delu kompleks je razdvojen na dva objekta koji sadrže više lamela. Na severu parcele se nalazi objekat broj 1 koji ima spratnost nadzemnog dela P+8, a na jugu parcele je postavljen objekat broj 2 koji ima spratnost P+8 i P+12.

Objekat broj 1 je podeljen u tri lamele - A, B i C, dok je objekat 2 podeljen u dve lamele - D i E.

Predviđeno je da se kompletna podzemna garaža i lamela A i B grade u prvoj fazi, lamela C u drugoj fazi, lamela D u trećoj i lamela E u četvrtoj.

Namena objekata je stambena sa prizemljima koja su namenjena isključivo poslovanju.


Lamela A

Glavni ulazi u objekat za lamelu A je pozicioniranan sa severne strane. Glavnim ulazom u stambeni deo objekta, koji ima 72 stambene jedinice, pristupa se hodniku iz kojeg je moguće pristupiti prostoriji sa elektro ormarima, i predprostoru sa glavnim vertikalnim komunikacijama (stepenište i dva električna lifta).

Prateći vertikalne komunikacije stupa se na tipske etaže na kojima se nalazi devet stanova. Tipskih etaža iznad prizemne etaže ima osam. Vertikalnim komunikacijama moguće je pristupiti izlazu na krov, odnosno servisnoj etaži.

Takođe, komunikacijama iz objekta 1 je moguće pristupiti podzemnim etažama.

Prizemlje lamele A namenjeno je poslovanju gde je i pozicioniran poslovni prostor L1 koji se svojom površinom zauzima prizemlje lamele A i B.


Lamela B

Glavni ulazi u objekat za lamelu B je pozicioniranan sa južne, dvorišne, strane. Glavnim ulazom u stambeni deo objekta, koji ima 72 stambene jedinice, pristupa se hodniku iz kojeg je moguće pristupiti prostoriji sa elektro ormarima, i predprostoru sa glavnim vertikalnim komunikacijama (stepenište i dva električna lifta).

Prateći vertikalne komunikacije stupa se na tipske etaže na kojima se nalazi devet stanova. Tipskih etaža iznad prizemne etaže ima osam. Vertikalnim komunikacijama moguće je pristupiti izlazu na krov, odnosno servisnoj etaži.

Takođe, komunikacijama iz objekta 1 je moguće pristupiti podzemnim etažama.

U prizemlju lamele B pozicioniran je poslovni prostor L1, koji je zajednički za lamele A i B.


Lamela C

Glavni ulazi u objekat za lamelu C je pozicioniranan sa zapadne, dvorišne, strane. Glavnim ulazom u stambeni deo objekta, koji ima 64 stambene jedinice, pristupa se hodniku iz kojeg je moguće pristupiti prostoriji sa elektro ormarima, i predprostoru sa glavnim vertikalnim komunikacijama (stepenište i dva električna lifta).

Prateći vertikalne komunikacije stupa se na tipske etaže na kojima se nalazi devet stanova. Tipskih etaža iznad
prizemne etaže ima osam. Vertikalnim komunikacijama moguće je pristupiti izlazu na krov, odnosno servisnoj etaži.

Takođe, komunikacijama iz objekta 1 je moguće pristupiti podzemnim etažama.

U prizemlju lamele C pozicioniran je poslovni prostor L2 čiji je glavni ulaz sa istočne strana, sa strane Bulevara Patrijarha Pavla.

Prikaz fasada (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / A.r.hitekt 5)Prikaz fasada

Pristupom sa južne strane parcele, dolazi se do objekta 2.


Lamela D

Glavni ulazi u objekat za lamelu D je pozicioniran sa južne strane , iz pravca Somborske ulice. Glavnim ulazom u stambeni deo objekta, koji ima 68 stambenih jedinica, pristupa se hodniku iz kojeg je moguće pristupiti prostoriji sa elektro ormarima, i predprostoru sa glavnim vertikalnim komunikacijama (stepenište i dva električna lifta).

Prateći vertikalne komunikacije stupa se na osam tipskih etaže na kojima se nalazi sedam stanova i na četiri tipskih etaže na kojima se nalaze po tri stana. Tipskih etaža iznad prizemne etaže ima 12. Vertikalnim komunikacijama moguće je pristupiti izlazu na krov, odnosno servisnoj etaži.

Takođe, komunikacijama iz objekta 2 je moguće pristupiti podzemnim etažama.

Prizemlje lamele D namenjeno je poslovanju gde je i pozicioniran poslovni prostor L3.

Lamela D pripada klasifikaciji visokih objekata.


Lamela E

Glavni ulazi u objekat za lamelu E je pozicioniran sa zapadne strane . Glavnim ulazom u stambeni deo objekta, koji ima 88 stambenih jedinica, pristupa se hodniku iz kojeg je moguće pristupiti prostoriji sa elektro ormarima, i predprostoru sa glavnim vertikalnim komunikacijama (stepenište i dva električna lifta).

Prateći vertikalne komunikacije stupa se na osam tipskih etaže na kojima se nalazi 11 stanova. Tipskih etaža iznad
prizemne etaže ima osam.

Vertikalnim komunikacijama moguće je pristupiti izlazu na krov, odnosno servisnoj etaži. Takođe, komunikacijama iz objekta 2 je moguće pristupiti podzemnim etažama.

Prizemlje lamele E namenjeno je poslovanju gde su pozicioniran poslovni prostori L4 i L5. Poslovnim prostorima, lokalima, je pored glavnih ulaza, moguće je pristupiti i sa dvorišne strane, unutar blokovkse. Svaki lokal u objektu 1 ima svoj sanitarni čvor i čajnu kuhinju.


Planirano 405 garažnih mesta

Kolski prilaz parceli je predviđen iz nove ulice koja je planirana uz severnu među predmetne parcele i predstavlja krak Bulevara patrijarha Pavla. Kolski ulaz na parcelu se nalazi u severozapadnom uglu parcele između objekata 1 i
2 i u redovnom režimu korišćenja služi isključivo za ulaz u podzemnu garažu odnosno nije predviđen ulazak i parkiranje putničkih automobila na parceli.

Garaža poseduje 405 garažnih mesta, od kojih su 5% mesta za osobe sa invaliditetom. Takođe, u garaži su
planirana i mesta sa punjačima za električna vozila. Pored garažnih mesta i manipulativnog prostora za vozila, u podzemnim etažama su pozicionirane tehničke prostorije, rezervoari za sprinkler i hidrantsku mrežu.

Urbanistički projekat je izradio biro A.R.HITEKT 5 iz Novog Sada.

A. K.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.