NavMenu

"Organic live fest" u Topčiderskom parku od 10. do 12. juna

Izvor: 24 sata Ponedeljak, 06.06.2011. 08:56
Komentari
Podeli

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u Topčiderskom parku u periodu od 10. do 12. juna biće održan "Organic live fest" – prvi festival u jugoistočnoj Evropi koji promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, očuvanje životne sredine i zdrave načine života. Slogan festivala je "Probudimo svest", a zvanično otvaranje planirano je za subotu, 11. jun, u 10 sati.

Nataša Petrušić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine istakla je da se festival uklapa u viziju ovog sekretarijata, što i jeste bio motiv da se podrži njegova organizacija.

– Svesni smo neophodnosti uvođenja obnovljivih izvora energije, pa se u okviru nadležnosti i mogućnosti sekretarijat trudi da podržava projekte ove vrste, a istovremeno ih i javno promoviše. Festival ima za cilj i promociju organske proizvodnje i solarne energije, pa smo tu prepoznali mogućnost da se podigne svest građana o važnosti ovih pitanja jer se to potpuno uklapa u koncept održivog razvoja i zaštite životne sredine uopšte – rekla je Nataša Petrušić i poželela organizatorima uspešan rad.

Vilijam Infante, koordinator UN u Srbiji, istakao je da ova organizacija podržava i vladu i građane u svim inicijativama da Srbija u većoj meri postane "zelena". Cilj je da Srbija dospe na mapu zemalja koje koriste alternativne izvore energije, uključujući biomasu i biogas. Svetska zdravstvena organizacija takođe promoviše zdrave stilove života u našoj zemlji, kao i inicijative u lokalnim zajednicama da se uvedu bolje prakse u upravljanju otpadom, te da životna sredina bude zdravija.

Manifestacija će se održati na potezu od Starog platana do spomenika Arčibaldu Rajsu, a lokacija će biti podeljena na nekoliko tematskih celina. Otuda je svoju podršku dala i Turistička organizacija Beograda.

U parku će biti instaliran bežični internet i postavljen solarni punjač za mobilne telefone. Trodnevni program, svakog dana od 9 do 20 sati obuhvata informisanje, edukaciju, predstavljanje učenika, organske obroke, sportske aktivnosti, program za decu i zabavno-muzički program.

Predviđeno je da se na festivalu predstavi oko pedeset izlagača, a eminentni stručnjaci održaće predavanja o organskoj proizvodnji, energiji obnovljivih izvora, očuvanju životne sredine i zdravom načinu života. Pored Sekretarijata za zaštitu životne sredine, TOB-a, Uprave za energetiku i Ujedinjenih nacija, festival su podržali i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Kancelarija za evropske integracije, SIEPA, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo omladine i sporta, opština Savski venac, Dom zdravlja "Savski venac", Zavod za zaštitu spomenika kulture i drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.