NavMenu

Država se kod dve banke zadužuje 190 mil EUR za gradnju infrastrukture za Nacionalni stadion

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.09.2023. 11:28
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo finansija)
Za izgradnju linijske infrastrukture za Nacionalni stadion, Vlada planira da se zaduži oko 190 mil EUR, kod Banke Poštanska štedionica i UniCredit Bank. Kako se vidi u predlogu dva zakona koje je Vlada uputila u skupštinsku proceduru, predviđeni su krediti od po 11,2 milijarde dinara sa rokom dospeća od devet godina, uključujući period počeka od dve godine, uz otplatu glavnice u 14 jednakih rata.

Pipremne projektantske radove za izgradnju linijske infrastrukture izvodiće kompanija Power Construction Corporation of China Ltd, sa kojom je krajme aprila Vlada potpisala ugovor.

Izgradnja linijske infrastrukture, kako se navodi u predlogu zakona obuhvata saobraćajne površine, putne objekte, mostovske konstrukcije, hidrotehničku infrastrukturu, energetsku infrastrukturu, telekomunikacionu infrastrukturu, gasne i termotehničke instalacije, instalacije i uređaje za PP zaštitu, parterno uređenje i ozelenjavanje, kao i ostale nepomenute instalacije i uređaje.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu odobreno je zaduživanje za ovaj projekat u iznosu do 190 mil EUR.

Vlada je u maju prošle godine projekat izgradnje linijske infrastrukture za potrebe razvoja nove oblasti u okviru izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajima na teritoriji gradske opštine Surčin, proglasila projektom od posebnog značaja.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Industrija

Otvoreno prvo industrijsko biološko postrojenje za preradu otpadnih voda

Prvo industrijsko biološko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Beogradu, čija je vrednost 5 mil EUR, otvoreno je u fabrici Smurfit Kappa doo. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je otvorila ovo postrojenje u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, direktora Smurfit Kappa grupe za Evropu Saverija Majera i generalnog direktora Smurfit Kappa doo Milana Markovića, naglasila je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.